Konec čekání. Dr. Dre vydá v pátek po 16 letech nové album

Kultura Kultura
3. 8. 2015 15:13
Slavný 50letý raper překvapil zprávou, že má již hotové album. Hostují na něm Eminem, Snoop Dogg nebo Ice Cube. Deska vyjde již tento pátek.
Dr. Dre
Dr. Dre | Foto: ČTK

Praha – Americký raper Dr. Dre ve své radio show Pharmacy oznámil, že po 16 letech vydá nové album. Naposledy mu vyšla deska v roce 1999 a nesla název 2001.

Nové studiové album se bude jmenovat Compton: A Soundtrack by Dr. Dre. Při nahrávání ho inspiroval životopisný film Straight Outta Compton, který vstupuje do amerických kin 14. srpna. Dr. Dre v něm ztvární Corey Hawkins, který měl menší roli v Iron Manovi 3.

Snímek se zaměřuje na legendární rapovou skupinu N.W.A, u jejíhož zrodu v roce 1987 stál i Dr. Dre. V roce 1991 skupinu opustil, aby založil nahrávací společnost Death Row Records.

Na desce hostují Kendrick Lamar, Eminem či Ice Cube, s nímž Dr. Dre účinkoval v N.W.A., a dále Snoop Dogg. Ten mimo jiné hostoval na slavném albu The Chronic, které Dr. Dre vydal v roce 1992. Na Twitter pak raper a producent napsal, že album bude jeho "velkým finále", čímž naznačil, že půjde o poslední desku.

Dr. Dre totiž mnoho let pracoval na desce Detox, ale nikdy ji nevydal. "Nelíbila se mi. Ta nahrávka prostě nebyla dobrá," dodal v radio show. V roce 2008 zaštítil svým jménem sluchátka Beats by Dre, firmu od něj loni odkoupil Apple za rekordní tři miliardy dolarů.

Deska vyjde 7. srpna na streamovací platformě Apple Music.

 

Právě se děje

Další zprávy