Raper Marpo dělal nové album se sdílenou obrazovkou, bude boxovat s Vémolou

ČTK ČTK
14. 7. 2021 17:04
Otakar Petřina, který rapuje pod pseudonymem Marpo, vydal nové album nazvané Backwoods Bred. Písně představí na letních koncertech. Od konce srpna se však místo hudby začne věnovat tréninku na boxerský zápas, ve kterém 13. listopadu nastoupí proti bojovníkovi ve smíšených bojových uměních Karlosu Vémolovi přezdívanému Terminátorovi.
Tátovi moje muzika nic neříkala, ale nová deska Backwoods Bred by se mu líbila, věří Marpo.
Tátovi moje muzika nic neříkala, ale nová deska Backwoods Bred by se mu líbila, věří Marpo. | Foto: Lukáš Jirkovský

"Nejbližší koncert budu mít 23. července na pražské Štvanici, kdy se uskuteční veřejné vážení před galavečerem Oktagon 26 a zároveň odtajnění motivačního videa k zápasu, v němž nastoupím proti Carlosovi 13. listopadu v O2 areně," říká Marpo.

Šestatřicetiletý raper albem Backwoods Bred navazuje na svou nejúspěšnější desku Dead Man Walking z roku 2018, kde poprvé zkombinoval rap, country a blues.

"V Americe je takové míchání stylů běžné, ale když se u nás řekne country, tak se mladým lidem trochu protočí oči, protože je ty táboráky nebaví. Ale je rozdíl mezi českým a americkým popovým country," míní Marpo, na kterého blues "dýchlo" při pobytu v oblastech americké Louisiany a Mississippi. Tam zároveň pořídil videoklipy a fotografie k desce.

Deska vznikla částečně na dálku, jelikož pandemická situace Marpovi nedovolila se potkat s producenty Marcusem Tranem a Clintem Murphym.

Clint měl přiletět z Anglie, ale česká strana mu nedovolila vstup do země, takže pracovali přes sdílenou obrazovku laptopu. Snazší to bylo s filipínským producentem Tranem žijícím v Česku. "Je obrovský producentský talent, má neskutečné cítění. Jsme na sebe napojení jako bratři," podotýká Marpo.

Na desce kromě něj a producentů pracovali členové projektu TroubleGang, jehož je Marpo součástí, vystupující pod jmény WHNT a Kap. Mezi hosty se objevili FJ Outlaw, Hard Target nebo Aepar. "Už nemusím jako v mládí všechno dělat sám a nechám si teď do sólové desky sáhnout. Myslím, že to bylo ku prospěchu věci," míní Marpo.

Skladba Sinner z Marpovy nové desky Backwoods Bred. | Video: Universal Music

Novou desku představil čtyřmi videoklipy a vedle aktivit na sociálních sítí plánuje letní koncerty.

"Je důležité hrát naživo. A řekl jsem si, že ta deska je tak dobrá, že klidně vezmeme kytaru a cajon a zahrajeme to pár lidem na náměstí, podepíšeme se a pojedeme dál. Koncerty mě baví a je mi jedno, jestli budeme hrát pro pět, nebo 5000 lidí," uvádí.

Před listopadovým boxerským soubojem s Vémolou je optimistou. "Věřím, že vyhraju, on by mě v kleci asi zabil, ale perfektní boxer není," uvažuje Marpo.

"Karlos je profesionál a váží o třicet kilo víc. Když ho porazím, bude to po sportovní stránce něco znamenat," dodává hudebník, který před třemi lety v O2 areně v boxerském duelu raperů zdolal Patrika Vrbovského alias Rytmuse.

Marpo, bývalý bubeník skupiny Chinaski, pochází z hudební rodiny. Jeho matka je promotérkou a roku 2017 zesnulý otec Ota Petřina byl uznávaným skladatelem a kytaristou spolupracujícím s Petrou Janů či Václavem Neckářem.

"Tátovi moje muzika nic neříkala, ale nová deska Backwoods Bred by se mu líbila. Určitě by byl nadšený," dodává Marpo.

Track V plamenech z Marpovy nové desky Backwoods Bred. | Video: Universal Music
 

Právě se děje

Další zprávy