Radůza zrušila všechny koncerty do konce sezony. Nádoba na duši má praskliny, vzkázala fanouškům

Magazín ČTK Magazín, ČTK
12. 2. 2017 8:35
Písničkářka Radůza, vlastním jménem Radka Urbanová, nebude kvůli zdravotním problémům do konce sezony vystupovat. Třiačtyřicetiletá zpěvačka, šansoniérka, harmonikářka a skladatelka v poslední době zrušila několik koncertů.
Písničkářka Radůza
Písničkářka Radůza | Foto: ČTK

Praha - Oblíbená písničkářka Radůza po několika  zrušených a odložených koncertech oznámila, že až do konce sezony ze zdravotních důvodů nevystoupí.

"Nádoby, v nichž spočívají naše duše, jsou jen křehké skořápky a praskliny, jež v posledních měsících utrpěla ta moje mne nutí, abych se alespoň na krátký čas stáhla do své ulity a dala jí čas, aby znovu zesílila," napsala Radůza na svých stránkách.

Radůza naposledy ze zdravotních důvodů zrušila vystoupení 25. ledna v Berouně. Už v listopadu loňského roku například odvolala koncerty v Říčanech a v Kopřivnici. Ještě předtím loni v říjnu zkolabovala cestou na křest soundtracku k filmu Tenkrát v ráji, ke kterému skládala hudbu. V pětatřiceti letech musela Radůza začít dodržovat bezlepkovou dietu.

"Omlouvám se Vám za zklamání, které jsem možná některým z Vás způsobila. Věřte, že i pro mne je velmi těžké se obejít bez Vás a Vaší milé podpory, ale pevně doufám, že se budu moci brzy vrátit a všechny síly, jež budu mít k dispozici, opět věnovat Vám. Přeji Vám pevné ulity, dlouhý dech a srdce plná štěstí," vzkázala rovněž fanouškům Radůza.

Radůza loni převzala platinovou desku za 6000 prodaných CD s knihou Marathon - Příběh běžce. Zpěvačka pro spojení povídek tvořících souvislou dějovou linku a doplněných písněmi zvolila název chansonetto. Zároveň představila novou verzi své úspěšné knihy Čáp nejni kondor, kterou rozšířila o fotografie a audioknihu.

Radůza navštěvovala konzervatoř, obor zpěv a skladba - sekce pop music. Soukromě studovala vážnou hudbu. V roce 2004 obdržela tři ocenění Anděl jako zpěvačka roku, objev roku a v žánrové kategorii. Pro koncertní vystupování Radůzu objevila Zuzana Navarová. V roce 2001 ji vyšlo debutové album Andělové z nebe.

Když je člověk vnímavý, tak nemůže nevidět, že je svět založený na „urvi, co můžeš." Lidi se vůbec nemění, od baroka dělají stejné chyby, říká Radůza | Video: Daniela Drtinová
 

Právě se děje

Další zprávy