Radiohead probouzejí PolyFaunu. Přijde i nové album?

Kultura Kultura
2. 9. 2014 16:11
Kapela Radiohead přidala do své sedm měsíců staré aplikace pro tablety a telefony s názvem PolyFauna nové zvuky a vizuály, což z ní dělá o něco více než jen průvodce albem The King of Limbs.
Thom Yorke, frontman Radiohead.
Thom Yorke, frontman Radiohead. | Foto: Profimédia

Praha - Radiohead vylepšili svou aplikaci pro mobily a tablety PolyFauna řadou nových obrazů a zvuků, včetně několika dosud nevydaných vokálů frontmana Thoma Yorka. Tato aktivita zřejmě předznamenává i nový albový počin kapely.

York si začal s vylepšováním Polyfauny pohrávat ke konci srpna, kdy na Twitteru sdílel nové obrázky pro aplikaci. Více kreseb a maleb, které vznikly ve spolupráci s umělcem Stanley Donwoodem, se pak objevilo také na sociální síti Tumblr.

Podívejte se na ukázku z aplikace PolyFauna 2.0.
Podívejte se na ukázku z aplikace PolyFauna 2.0.

Donwood, kreativní mozek v pozadí Radiohead, producent Nigel Godrich a vývojáři v Universal Everything popisují PolyFaunu jako "pohlcující a expanzivní svět s primitivním životem, počasím, západy slunce, horami a lesy", inspirovaný počátky počítačových experimentů a tvory v představách našeho podvědomí". Uživatelům každopádně nabízejí tajemný, expresionistický svět, který doprovází strašidelný soundtrack od Radiohead.

PolyFauna a její inovace, pravděpodobně předchází novému albu Radiohead, prvnímu po třech letech, během kterých byli všichni členové zaneprázdněni sólovými projekty. Kytarista Jonny Greenwood psal pro film i moderní klasickou hudbu, Thom Yorke jezdil po světě s kapelou Atoms for Peace a bubeník Phil Selway vydá zanedlouho třetí sólové album. Přesto skupina údajně plánuje návrat do studia již tento měsíc.

"Chceme začít v září zkoušet, hrát, nahrávat a uvidíme jak to bude znít..." řekl Greenwood pro BBC 6 Music v červenci.

 

Právě se děje

Další zprávy