Radiohead odkládají turné. Kvůli tragické nehodě

Kultura Kultura
22. 6. 2012 14:54
Kvůli pádu konstrukce, při kterém zemřel člen týmu, ruší Radiohead část turné
Foto: Profimedia.cz

Toronto - Smutná událost, která poznamenala přípravu koncertu britské skupiny Radiohead, má další následky. Muzikanti se vzhledem k tragické smrti jednoho člena týmu rozhodli odložit část chystaného turné. Členové kapely jsou podle oficiálního vyjádření stále v šoku.

Na pódium se Radiohead vrátí 10. července ve francouzském Nimes, nové datum konání odvolaných koncertů ohlásí během příštího týdne.

S ohledem na nehodu, při které 18. června zemřel technik Scott Johnson, skupina odvolala celkem sedm koncertů v Německu, Itálii a Švýcarsku. Sobotní zhroucení konstrukce pódia navíc poškodilo i vybavení, jehož obnovení zabere několik týdnů.

"Zatímco se všichni snažíme vypořádat s žalem a šokem, který způsobila tato hrozná nehoda, je tu také mnoho praktických komplikací, které nyní musíme řešit," vysvětlili členové kapely v prohlášení na oficiálních stránkách skupiny. "Zřícení zničilo také celou světelnou show, která byla zcela unikátní a její nahrazení potrvá týdny."

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Třiatřicetiletý Scott Johnson v sobotu připravoval scénu v kanadském Torontu, když se na něj zřítila horní část pódiové konstrukce. "Bude nám moc chybět," vyjádřil se bubeník Phil Selway. "Byl to skvělý člověk, vždy pozitivně naladěný, dokázal každého podpořit a rozesmát."

Příčiny zhroucení masivní pódiové konstrukce jsou stále neznámé. Několik odborníků již zahájilo vyšetřování, celá stavba je však prý stále nestabilní a hrozí její pád. K neštěstí, při kterém jeden člověk zemřel, a tři další utrpěli zranění, došlo přibližně hodinu před samotným vystoupením skupiny Radiohead. Na vyprodaný koncert mělo dorazit přibližně 40 tisíc návštěvníků, byl ale okamžitě zrušen.

 

Právě se děje

Další zprávy