Rádio v Texasu zakázalo písničky Madonny. Přestaň kázat o Trumpovi, vzkazuje zpěvačce

Kultura Kultura
26. 1. 2017 13:59
Americká stanice vyřadila z vysílání Madonniny písničky, protože považuje její projev na shromáždění Women’s March za neamerický. Zpěvačka na něm řekla, že přemýšlela o vyhození Bílého domu do povětří. Později se omluvila s tím, že její slova byla vytržena z kontextu.
Madonna v Praze
Madonna v Praze | Foto: ČTK

Rádio Hits 105 z amerického Texasu vyslalo Madonně jasnou zprávu: Přestaň kázat o Trumpovi.

Rozhlasová stanice vyřadila písně slavné zpěvačky z playlistu na neurčito. O svém záměru informovala posluchače na Facebooku s tím, že důvodem jsou irelevantní komentáře popové hvězdy.

„Nejde o politiku, ale o patriotismus,“ vysvětlil generální manažer rádia Terry Thomas. „Je podle mě špatné, abychom hráli její písničky a platili jí za to tantiemy, když ukázala své neamerické cítění.“

Thomas ještě vyzval další rádia k podobnému kroku, který by vyslal Madonně silný ekonomický vzkaz.

Rádio ve svém rozhodnutí naráží na kontroverzní zpěvaččin projev na shromáždění Women’s March, ve kterém se Madonna přiznala, že by chtěla vyhodit Bílý dům do vzduchu.

Zpěvačka se později za svá slova omluvila, na Instagramu napsala: „Nejsem násilník a ani násilí nepropaguju. Je důležité, aby lidé slyšeli a pochopili můj projev jako celek a nevytrhávali věty z kontextu. Jedině láskou se dají věci změnit k lepšímu.“

 

Právě se děje

Další zprávy