Queen přehrají v Praze největší hity. S Adamem Lambertem

ČTK Kultura ČTK, Kultura
29. 9. 2014 15:44
Legendární kapela vyráží na nové turné. Freddieho Mercuryho tentokrát nahradí Adam Lambert.
Kytarista Brian May a zpěvák Adam Lambert. Queen vyrážejí na turné.
Kytarista Brian May a zpěvák Adam Lambert. Queen vyrážejí na turné. | Foto: Profimedia

Praha - Kapela Queen zavítá 17. února příštího roku do Prahy. Na velké turné po Evropě, v rámci něhož odehraje 21 koncertů, se vydá s americkým zpěvákem Adamem Lambertem. Koncert se uskuteční v O2 areně.

Česká metropole bude předposlední zastávkou koncertní šňůry. Ta začne ve Velké Británii, zahrne deset evropských států a skončí ve švýcarském Curychu.

Podívejte, co můžete čekat na koncertě Queen s Adamem Lambertem.
Podívejte, co můžete čekat na koncertě Queen s Adamem Lambertem.

Poprvé Queen vystoupili s Lambertem před pěti lety na talentové soutěži American Idol, kdy zahráli rockovou hymnu We Are The Champions. Později se společně objevili na evropských cenách MTV v Belfastu. V roce 2012 v rámci kratšího turné koncertovali v Británii, Rusku, Ukrajině a Polsku. Loni v září zazářili na hudebním festivalu iHeartRadio v Las Vegas.

Queen i Lambert slibují větší produkci než před dvěma lety. "Máme v plánu navštívit více měst, a tak jsme se tomu všichni rozhodli přizpůsobit vizuální stránkou show i scénou, a budeme samozřejmě hrát všechny hity," uvedl kytarista Brian May s tím, že velká a odvážná je prý i scénografie.

Kapela Queen si drží prodejní rekord ve stovkách milionů jednotek, včetně singlů a alb, jež se umístily na prvních příčkách hitparád. Patří mezi deset nejprodávanějších kapel iTunes všech dob. Začátkem letošního roku byli Queen oficiálně uznáni jako první skupina vůbec, která prodala přes šest milionů alb svých největších hitů ve Velké Británii.

S Lambertem zatím jen koncertují. Zpěvák v současné době dokončuje své třetí album. May a Roger Taylor chystají na listopad další desku Queen Forever s dosud nevydaným materiálem nahraným se zpěvákem a frontmanem Freddiem Mercurym.

"Pokaždé, když jsme hudebně spolupracovali s Adamem, tak byl prostě ten nejúžasnější frontman," prohlásil bubeník a muzikant Taylor, podle něhož má Lambert rozsah hlasu tak velký, jako měl Mercury.

Lambertovo debutové album For Your Entertainment si vysloužilo nominaci na cenu Grammy za nejlepší mužský popový hlasový výkon, jeho druhé album Trespassing debutovalo na prvním místě hitparády časopisu Billboard.

Lístky jsou k dostání v předprodeji.

 

Právě se děje

Další zprávy