Queen nahráli několik nových skladeb

mor
21. 1. 2007 11:00
Londýn - Ještě před pár lety to bylo tabu. Teď se zdá, že nové desce Queen bez Freddieho Mercuryho nestojí nic v cestě.

Paul Rodgers, zpěvák rockových kapel Free a Bad Company, se připojil k legendární  skupině Queen už na několika benefičních koncertech v roce 2001. O čtyři roky později se účastnil prvního turné od Mercuryho skonu.

A šňůra byla natolik úspěšná, že se králové pompéznosti začali zaobírat myšlenkou skoro kacířskou - vydat po šestnácti letech nové album.

"Zašli jsme do studia, abychom zjistili, co se stane, protože na pódiu nám to klapalo celkem dobře," řekl v rozhovoru pro britský hudební týdeník NME kytarista Brian May.

"I když jsme na takovou věc nebyli právě nejlíp připraveni, máme nové skladby a myslím, že znějí výborně. Jsou jiné než cokoliv, co doteď kdokoliv z nás udělal," nešetřil May nadšením.

Nové skladby znovuzrození Queen předvedou na dalším turné, které by tedy na rozdíl od předešlého nemělo být jen přehlídkou největších hitů sedmdesátých a osmdesátých let.

 "Až zase vylezeme na pódium, nebudeme nostalgičtí. Budeme tím, čím doopravdy jsme," vzkázal May, aniž ovšem upřesnil, kdy se skupina znovu vydá na cesty.

 

Právě se děje

Další zprávy