Prokop vyrazí s deskou na miniturné

ČTK
8. 3. 2006 13:00
Praha - Zpěvák Michal Prokop představí své skladby z alba vydaného po sedmnáctileté pauze na čtyřech koncertech.

Písně z alba Poprvé naposledy zazní na pódiích během dubna. Krátké turné zahájí zpěvák 14. dubna ve Zlíně, 18. dubna vystoupí v Plzni a 24. dubna v pražském Lucerna Music Baru. Sérii Prokop ukončí 28. dubna v Brně.

Prokopa, který bude zpívat a také hrát na kytaru, doprovodí obnovená kapela Framus Five. Jejími současnými členy jsou kytarista Luboš Andršt, houslista Jan Hrubý a bubeníci Pavel Razím a Zdeněk Tichota. Na hoboj a klávesy hraje Jan Kolář, na klávesy a saxofon Jiří Šíma a na trubku Roman Kubát.

Devětapadesátiletý Prokop založil v roce 1963 rockovou skupinu Framus Five, s níž natočil odborníky ceněné album Město Er na texty básníka Josefa Kainara. V první polovině 70. let se přiklonil ke střednímu proudu, spolupracoval například se skupinou Evy Pilarové. Úspěchy však Prokop slavil zejména v 80. letech s písněmi, které vydal na slavné desce Kolej Yesterday.

V 90. letech se Prokop orientoval zejména na politickou kariéru; byl mimo jiné náměstkem ministra kultury a poslancem. Stál v čele kulturního projektu Praha 2000; ještě nedávno působil jako předseda Rady Českého rozhlasu.

Loni Prokop vydal společně s Andrštem a Hrubým akustické koncertní album.

 

Právě se děje

Další zprávy