Projekt Floex získal dva žánrové Anděly

Kultura ČTK Kultura, ČTK
3. 3. 2012 7:00
Uspěl v kategoriích elektronika a alternativní scéna
Foto: Aktuálně.cz

Praha - Dvě žánrové ceny Anděl 2011 získal v pátek na slavnostním vyhlášení v pražském Paláci Akropolis projekt Floex, za nímž stojí multiinstrumentalista Tomáš Dvořák. Jeho album Zorya uspělo v hlasování hudebních odborníků v kategoriích elektronická hudba a alternativní scéna.

Své loňské prvenství v žánru hip-hop obhájila skupina Prago Union s albem V barvách, v kategorii folk & country uspěla kapela Druhá tráva, jejímuž albu Marcipán z Toleda dali porotci přednost před Rackem Tomáše Kluse, který zabodoval čtyřikrát v nominacích na hlavní ceny Akademie populární hudby Anděl.

Nahrávka Zorya je druhé album projektu Floex, vyšla deset let po debutu. Album získalo nominace také v nových hudebních cenách Apollo a Vinyla.

Čtěte také:
Nové hudební ceny nechtějí porcovat komerčního medvěda
Floex: Lidé si navykli hudbu jen proklikávat

V dalších kategoriích si žánrová ocenění Anděl 2011 odnesli zástupci souborů Vertigo (jazz & blues) za album Metamorphosis, Zuzana Lapčíková Kvintet (world music) za Rozchody, návraty, Coco Jammin Production (ska & reggae) za desku Sklizeň a Heiden (hard & heavy) za nahrávku Dolores.

 Hudební odborníci, kteří menšinové žánry celoročně sledují, dále nominovali soubory Ladě a Vertigo (Jazz &blues), Čankišou a Tomáš Kočko (world music), Švihadlo a United Flavour (ska & reggae), Forma a Prince of Tennis (elektronická hudba), Bonus a Hugo Toxxx (hip-hop), Gride a Silent Stream of Godless Elegy (hard & heavy) a Bonus a DoMa Ensemble (alternativní scéna).

 Žánrové ceny Anděl 2011 předcházely hlavním cenám Akademie populární hudby Anděl, které vyhlásí 8. března v přímém přenosu České televize, o uvedení záznamu z předávání žánrových cen se jedná.

V loňských žánrových cenách Anděl splnili roli favoritů Prago Union. V dalších kategoriích zvítězili BezoBratři (world music), trio Najponk, Pivec, Hutchinson (jazz & blues) a skupiny Pub Animals (ska & reggae), Dva (alternativní hudba), Traband (folk & country), Malignant Tumour (hard & heavy) a projekt Kubátko (elektronická hudba).

 

Právě se děje

Další zprávy