Prince nezanechal závěť. Jeho sestra naléhavě žádá soud o určení správce zpěvákova majetku

ČTK ČTK
Aktualizováno 26. 4. 2016 23:33
Tyka Nelsonová podle agentury AP v úterý požádala soud, aby stanovil správce majetku zesnulého zpěváka Prince. Nelsonová, která je jediným Princovým vlastním sourozencem, v žádosti uvedla, že určení správce, který by hájil obchodní zájmy zemřelého zpěváka, je naléhavé. Kromě ní se jako dědicové hlásí dalších pět nevlastních sourozenců.
Fanoušci vzpomínají na zesnulého zpěváka.
Fanoušci vzpomínají na zesnulého zpěváka. | Foto: Reuters

Minneapolis - Zesnulý věhlasný americký zpěvák a multiinstrumentalista Prince nezanechal žádnou poslední vůli. Tvrdí to jeho sestra Tyka Nelsonová, která v úterý podle agentury AP požádala soud, aby stanovil správce Princova majetku.

Nelsonová, která je jediným žijícím Princovým vlastním sourozencem, v žádosti uvedla, že určení správce, který by hájil obchodní zájmy zemřelého zpěváka, je naléhavé. Jako dědice žena ohlásila sebe a pět Princových nevlastních sourozenců. Prince byl sice dvakrát ženatý a rozvedený, ale jeho jediný syn zemřel krátce po narození v roce 1996.

Není jasné, jaké jmění po sobě Prince zanechal. Známo je ale to, že jen hodnota jeho nemovitostí je asi 27 milionů dolarů. Po umělcově smrti také nebývale vzrostl zájem o jeho nahrávky: Princova alba se v USA dostala do čela žebříčků prodeje. Podle Princova prvního manažera Owena Husneye je hodnota jeho hudebního odkazu přes 500 milionů dolarů.

Sedmapadesátiletý Prince byl nalezen minulý týden ve čtvrtek ve výtahu svého nahrávacího studia na předměstí Minneapolis. O příčinách smrti média zatím jen spekulují, sebevraždu či násilnou smrt lékaři vyloučili. Výsledky pitvy budou známy až v příštích dnech či týdnech.

Princovy ostatky byly zpopelněny minulou sobotu při soukromém obřadu.

Princova image i hudba byla pro mnoho lidí transformační zkušenost, říká moderátorka rádia Wave Marie Čtveráčková. | Video: Filip Horký
 

Právě se děje

Další zprávy