Přijíždí undergroundová high society

mor
9. 10. 2006 11:30
Praha - Městský festival MOVE přiváží téměř vánoční nadílku: Coldcut, Visionary Underground, Sofa Surfers nebo La Phaze se tento týden protočí v šesti pražských klubech.
Foto: Ninja Tunes

Svým programem představuje undergroundový výběr jmen s vysokým kreditem, pomyslnou high society z opačného hudebního i názorového břehu, než kde stojí velká hudební vydavatelství.

Druhý ročník neobvyklé hudební přehlídky dnes začíná v Paláci Akropolis, zítra se k němu přidají Rock Café, Matrix, od středy i Roxy a Cross - závěrečná party se koná v Abatonu.

Asi největším lákadlem bude britské duo Coldcut. Bývalý učitel Jonathan More a programátor Matt Black se spojili v polovině osmdesátých let. Kariéru odstartovali v britském, tehdy pirátském rádiu Kiss FM.

La Phaze
La Phaze | Foto: Aktuálně.cz

Ve svém (dodnes existujícím) pořadu Solid Steel s nadšením mixovali všechno, co se dalo i - zdánlivě - nedalo. S debutovou deskou přišli v roce 1988, poslední nadžánrová kolekce Sound Mirrors vyšla letos.

Coldcut, zakladatelé renomovaného labelu Ninja Tune, do Česka přijíždějí vůbec poprvé a vystoupí 11. října od 19 hodin v Roxy.

Pro francouzské La Phaze je hudba vrcholnou formou sebevyjádření a dokonalým prostředkem politického protestu. Hudebně se našli ve stylu, kterému říkají hexagone a ve kterém se potkávají zdánlivě odlišné hudební směry, jako jako jsou jazz, punk, trance, dub nebo hip hop, to vše podkresleno divoce uhánějícím drum´n´bassovým uragánem.

Visionary Underground
Visionary Underground | Foto: Aktuálně.cz

Visionary Underground nabízejí podobně eklektický mix jako La Phaze. Pohybují se mezi drum´n´bassem, hip hopem, reggae, soulem a dubem, a protože chápou vizuální umění jako stejně důležitou složku koncertního zážitku, členkou základní sestavy je také VJka Coco, která se stará o jedinečný vizuální doprovod energií napěchovaných koncertů.

MOVE nabízí vedle osobitých kapel ze zahraničí také české hudební experimentátory, ať už pražské miláčky Khoiba, nadžánrové kNot Photogenic nebo kytarové The Slots.

Když si k tomu připočtete divadelní představení a filmové projekce, je jasné, že pro fanoušky hloubavé a inteligentní klubové zábavy bude tento týden velmi náročný.

Program festivalu ZDE

 

Právě se děje

Další zprávy