Prague City Festival bude dvoudenní a nabídne New Order

Kultura ČTK Kultura, ČTK
31. 1. 2012 0:16
Blink-182 nahradí odklad za loňský ročník
Foto: Oficiální stránky kapely

Praha - Druhý ročník Prague City Festivalu, který se uskuteční 29. a 30. června na pražském Výstavišti, bude oproti loňské premiéře dvoudenním festivalem. Kromě již dříve oznámených Blink-182, kteří se na poslední chvíli omluvili z loňského ročníku, budou další hvězdou festivalu New Order. 

Na programu dále bude velšská rocková skupina Lostprophets, rockeři Black Stone Cherry nebo Street Drum Corps, punkrockeři z Los Angeles. Dále se návštěvníci mohou těšit na předělávky světových hitů v latinském rytmu projektu Seňor Coconut nebo balkánskou hudbu v podání Shantel & Bucovina Club a Dubioza Kolektiv. Pro velký úspěch si vystoupení na Prague City Festivalu zopakují britší Hadouken, kteří tentokrát vystoupí na hlavní scéně.

Z české scény se návštěvníci mohou těšit na electropopové duo Cartonnage, poprockové Clou nebo skupinu The Pooh. "Potěšilo nás, kolik příznivců si loni festival získal, a proto jsme se v rámci možností při výběru kapel pro letošní ročník inspirovali jejich tipy. Původně jsme plánovali ohlásit již kompletní line-up, nicméně se vyskytla šance pozvat ještě pár dalších jmen, a tak zůstáváme v nadějném očekávání," uvedl pořadatel festivalu Borek Jiřík.

Není vyloučeno, že se festival již letos prodlouží o třetí den. Prague City Festival se letos rozroste také v počtu pódií. Vedle hlavní scény, která bude opět umístěna na Bruselskou cestu, a druhé scény, která se přestěhuje do Incheba Areny, přibude ještě velká odpočinková zóna v Průmyslovém paláci. Pro pohodlí návštěvníků se pořadatelé rozhodli zřídit stanové městečko a zajistit doprovodný program.

Na loňský první ročník Prague City Festivalu podle pořadatelů dorazilo 10. 000 návštěvníků. Největšími lákadly byly skupiny 30 Seconds To Mars, The Hives, Hadouken a House Of Pain.

Vstupenky jsou k dispozici v síti Ticketportal od 1295 korun na oba dny festivalu a v omezeném množství jsou také k dostání jednodenní vstupenky od 999 korun. Více informací se nachází na www.cityfestival.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy