Potvrzeno: Smashing Pumpkins ve studiu

Reuters, mor
26. 10. 2006 0:00
Chicago - Bubeník rockových "dýniček" Jimmy Chamberlin promluvil. Na svém MySpace blogu přiznal, že kapela je znovu ve studiu a natáčí desku.
Foto: Aktuálně.cz

Ve svém poněkud patetickém blogu podal první informace o připravovaném albu. "Jak možná už někdo z vás ví, začali jsme znova dělat hudbu. Skládáme muziku, která vzniká na místě tak čistém, že v ní nebude žádná lež ani špína těch, který nás zatracovali," píše Chamberlin.

Během dvanácti let existence stihla kapela prodat jen ve Spojených státech přes 18 milionů desek a stala se jednou z nejúspěšnějších formací své doby. Pak ale přišly problémy - se slávou, s drogami, se vztahy uvnitř kapely.

Kytarista James Iha si nerozuměl s lídrem Billy Corganem a Corgan zase se D'arcy Wretzyovou, která v té době hrála na basu. Když se kapela v roce 2000 rozpadla, tvrdil Corgan, že už ji nikdy znovu dohromady nedá. Sám se vydal na sólovou dráhu, ale takových úspěchů jako se Smashing Pumpkins rozhodně nedosáhl.

Foto: Aktuálně.cz

Že se kolem znovuzrození kapely něco děje, naznačil už nedávný celostránkový inzerát v chicagských novinách. Corgan v něm dával ve známost, že plánuje znovuoživení kapely a shání nové spoluhráče. Jestli nějaké našel, neprozradil ani Chamberlin ve svém blogu.

Podle Chamberlina se na desce jistě objeví on, Corgan a pak ještě někdo další, koho zatím kapela tají. Jisté je, že minimálně zbylé duo na desce (zatím bez názvu) spolupracuje s producenty Terry Datem (Pantera, Soundgarden) a také slavným Royem Thomasem Bakerem.

Ten produkoval například desku Bohemian Rhapsody od Queen. Spolupráci s ním Chamberline popisuje jako "jeden z vůbec největších zážitků v životě". 

 

Právě se děje

Další zprávy