Poslední video:Jackson byl na koncerty skvěle připraven

Kultura Kultura, Red Kul
3. 7. 2009 12:40
Poslední video ze zpěvákových zkoušek

Los Angeles - "Byl jsem tou zprávou šokován. Podle toho, co jsem viděl ještě na úterních zkouškách, byl plný energie a života."

Tak vzpomíná v rozhovoru pro BBC fotograf Kevin Mazur na poslední setkání s Michaelem Jacksonem, který zemřel minulý týden.

Právě Mazur dokumentoval přípravy na koncertní návrat v rámci This Is It Tour. "Nemohl jsem se dočkat, až se ta show přenese před fanoušky do 02 Areny."

Podle něj byla příprava show takřka ve finálním stádiu, zbývalo jen vyřešit některé speciální efekty. Ovšem dvanáctiskladbový set měl prý Jackson skvěle nacvičený a dokázal jej plynně odzpívat bez problémů s choreografií.

Zpěvák Michael Jackson
Zpěvák Michael Jackson | Foto: Reuters
Čtěte také:
Michael Jackson láme rekordy hitparády Billboard
Jackson po smrti ovládl britskou hitparádu

Nyní promotér koncertů - společnost AEG - zveřejnila ukázku ze zkoušek, jež Jacksona zachycuje ve slušné formě, jak si užívá píseň They Don't Really Care About Us. O dva dny později zemřel.

AEG má prý ze zkoušek natočeno více než sto hodin materiálu. To by mohlo posloužit jak k sestřihu pro film, ale uvažuje se i o živém dvojalbu, které zpěvák sám nikdy nenatočil.

Zpěvák Michael Jackson
Zpěvák Michael Jackson | Foto: Reuters

Výtěžek by měl pomoci splatit zpěvákovy dluhy (odhadem 400 milionů dolarů) a také pomoci vytáhnout AEG z problémů, do nichž se po padesáti zrušených koncertech dostala. "Byl naším partnerem v životě a nyní je naším partnerem i ve smrti," prohlásil na tiskové konferenci prezident AEG Live, Randy Phillips. Pokud vše půjde dobře, mělo by jak album, tak chystaný film, přinést stamilionové výnosy.

AEG si vzala i patronát nad úterním rozloučením s legendou popmusic a umístila jej do svého losangeleského Staples Center.
Podle předběžných odhadů by na rozloučení s králem popu mělo dorazit až sto tisíc fanoušků.

 

Právě se děje

Další zprávy