Britská rocková kapela Foals zahraje poprvé v Praze, v Česku se představí na festivalu Metronome

Kultura Kultura
13. 5. 2016 16:03
Nový hudební festival Metronome, který proběhne 25. a 26. června v areálu Výstaviště Praha, představí velká jména světové hudby. Vedle Iggyho Popa vystoupí i britská indie rocková kapela Foals. Ta zahraje v Praze jak písně ze svého posledního alba What Went Down, tak předchozí hity.
Foto: METRONOME FESTIVAL

Po sobotním vystoupení headlinera festivalu Metronome Iggyho Popa se představí fanouškům v neděli britská indie rocková kapela Foals. Parta hudebníků z Oxfordu v čele s charismatickým zpěvákem Yannisem Philippakisem zahraje vůbec poprvé v Praze.

Již v roce 2013 se kapela představila na festivalu Rock For People, do hlavního města pak zavítá rovnou z halového turné, v jehož rámci vyprodala například i stadion v britském Wembley.

Foals spolu hrají od roku 2005, o tři roky později debutovali albem Antidotes, které se v Británii hned stalo hitem. Následovalo druhé album Total Life Forever v roce 2010 a pak třetí Holy Fire v roce 2013. Loni vydali čtvrtou řadovou desku What Went Down, ta je popisována jako nejhlasitější album jejich kariéry. Kapela je známá především pro své atmosférické, zasněné a melancholické písně.

Festival Metronome proběhne poslední červnový týden na pražském Výstavišti. Kromě koncertů hvězd světové hudby připravili organizátoři na 25. a 26. června také několik unikátních hudebních představení, například společné vystoupení českých hudebních legend Ivana Krále a Jiřího Suchého. Z české scény se pak představí například Richard Müller, J.A.R. či Bára Poláková.

 

Právě se děje

Další zprávy