Poprvé od roku 1963. Bubeník Charlie Watts vynechá turné s Rolling Stones

ČTK Kultura ČTK, Kultura
5. 8. 2021 10:18
Při nadcházejícím americkém turné kapely Rolling Stones za bicí soupravou nebude sedět Charlie Watts. Bubeník podstoupil nespecifikovaný lékařský zákrok a potřebuje čas na zotavení, uvedl jeho mluvčí.
Charlie Watts na koncertu Rolling Stones v Paříži, říjen 2017.
Charlie Watts na koncertu Rolling Stones v Paříži, říjen 2017. | Foto: ČTK/AP

Podle médií Wattse zastoupí Steve Jordan, který spolupracuje s kytaristou Rolling Stones Keithem Richardsem na vedlejším projektu X-Pensive Winos.

Turné nazvané No Filter má odstartovat 26. září na stadionu v St. Louis, Rolling Stones posléze zavítají do Dallasu, Atlanty, Los Angeles nebo Las Vegas. Na koncertní šňůru se původně chtěli vydat už loni, kvůli pandemii covidu-19 ji ale museli odložit.

"Za pár týdnů začínají zkoušky, takže je to mírně řečeno velké zklamání, taky se ale dá říct, že tohle nikdo nečekal," uvedl mluvčí kapely. "Charlie má za sebou zákrok, který byl naprosto úspěšný, ale jeho doktoři tento týden dospěli k závěru, že si potřebuje řádně odpočinout a nabrat síly," dodává.

Osmdesátiletý bubeník podle agentury AP uvedl, že nechce, aby obavy o jeho zdravotní stav dál zdržovaly začátek turné, když fanoušci už tak museli čekat dlouho kvůli pandemii. "Pro jednou jsem neměl úplně nejlepší timing," vtipkuje Watts. "Tvrdě pracuji na tom, abych byl zase plně fit, ale dnes jsem se na základě doporučení expertů smířil s tím, že to nějaký čas potrvá," dodává.

Watts není zakládajícím členem Rolling Stones, od ledna 1963, kdy se ke kapele přidal, ale nevynechal jediný koncert a stejně jako zpěvák Mick Jagger i kytarista Keith Richards hraje na každé nahrávce sestavy, doplňuje hudební časopis Rolling Stone.

Bubeník se před lety léčil s rakovinou krku. V roce 2019 zase musel na operaci dnes osmasedmdesátiletý zpěvák Mick Jagger, který podstoupil výměnu srdeční chlopně.

Living In A Ghost Town, zatím poslední skladba britských Rolling Stones. | Video: Promotone
 

Právě se děje

Další zprávy