FOTO Temná smršť Korn i nuda s Lily Allen. To je Sziget

Podívejte se na rozsáhlou fotoreportáž z maďarského festivalu Sziget.
André 3000 Možná působil na počátku koncertu trochu znuděně a komunikaci nechával na BigBoi a hostujícím Sleepy Brownovi, ale i on na závěr dokázal předvést, proč se Outkast dostali na vrchol.
Outkast odehráli jednoznačně nejlepší hiphopové vystoupení na Szigetu 2014. Přestože zde vystupovali takové hvězdy jako Macklemore & Ryan Lewis, angel Haze a další. Tohle bylo nejvíc.
Mount Kimbie.
Po sedmi dnech bylo lehce unavené návštěvníky Szigetu těžké dostat do varu, kapela INVSN musela opravdu předvést ze sebe to nejlepší.
Foto: David Peltán
Aktualizováno 20. 8. 2014 9:48
Největší a nejprestižnější festival ve střední Evropě se až do neděle koná v Budapešti. Podívejte se na jeho nezaměnitelnou atmosféru i největší hvězdy.

Fotogalerie - Na ostrově v centru Budapešti v úterý odstartoval festival Sziget. Poprvé v dvaadvacetileté historii festival hlásí vyprodanou kapacitu permanentek a k mání jsou už jen jednodenní vstupenky. Podle pořadatelů konečný počet návštěvníků během celotýdenního festivalu může letos přesáhnout hranici 400 tisíc.

Akce, která potrvá do 18. srpna, se z českých hudebníků zúčastní formace DVA, která tu zahraje ve čtvrtek. "Na tomto festivalu vystoupíme poprvé, jsme bez speciálních očekávání a přání. Budeme rádi, když bude tak akorát počasí, tak nějak akorát diváků a těšíme se na Budapešť jako takovou," říkají členové dua DVA.

Festivalu se také zúčastní slovenské skupiny Adalbert, Longital a Peter Lipa Band. Mezi headlinery lze najít takové vězdy, jakými jsou například: Blink-182, Queens of the Stone Age, Deadmau5, Placebo, Imagine Dragons, Skrillex, Macklemore & Ryan Lewis, Lily Allen, Bastille, Korn, Cee Lo Green, Manic Street Preachers, Kelis, The Prodigy, Outkast, Calvin Harris, Klaxons, The Bloody Beetroots, Madness a další.

Sziget se koná na 76 hektarech ostrova na Dunaji. Akci loni navštívilo 362 tisíc fanoušků. V roce 2009 festival Sziget navštívilo rekordních 390 tisíc lidí.

 

Právě se děje

Další zprávy