Podcast: Zubatou nám s Kocábem budou hrát na pohřbu, říká Pavlíček

Petr Vizina Petr Vizina
10. 6. 2021 18:00
S kytaristou Michalem Pavlíčkem o duši robotů, Pražském výběru i skladbě pro Miloše Zemana.

Klíčová postava slavných kapel, ale také autor hudby ke 33 scénickým představením bude jedním z vývozních artiklů Česka na největší světové show současnosti - podzimním Expu v Dubaji.

Společně s tanečníkem Radimem Vizvárym a režisérkou Miřenkou Čechovou teď připravuje podívanou, která bude odkazovat k českému jazykovému vynálezu, jenž obohatil všechny slovníky světa: 100 let starému slovu robot, prvně použitému v Čapkově hře R.U.R.

Podcast s Michalem Pavlíčkem si můžete poslechnout zde:

"Srdcem kytarového zvuku jsou nažhavené lampy zesilovače, sám ale už dávno používám digitální efekty," popisuje Michal Pavlíček svůj vztah k technologiím.

V podcastu nabízí ukázky z demoverzí své hudby k říjnovému představení Robot Radius. To bude na světové výstavě komentovat příběh civilizace, která stále častěji převádí svoji komunikaci, ekonomiku i bezpečí do digitálního světa.

Při otázce na nejoblíbenější ze svých skladeb odhaluje i něco z komplikovaného vztahu k Michaelu Kocábovi: "Patříme k sobě jako Jagger s Richardsem," konstatuje.

Zatímco posluchači zvolili nejlepší českou písní polistopadové doby hit Země vzdálená trojice BSP (Balage, Střihavka, Pavlíček), kytarista by hlasoval pro kus z repertoáru Pražského výběru. Skupiny, jež pro něj nepředstavuje jen slavnou epochu z vlastní minulosti.

Vítejte u podcastu Na dotek. Hostem Petra Viziny je dnes kytarista a skladatel Michal Pavlíček. K poslechu na platformách SoundCloud, Spreaker, Google Podcasts, Spotify i Apple Podcasts.

Podcast Na dotek Petra Viziny
Autor fotografie: Aktuálně.cz

Podcast Na dotek Petra Viziny

K poslechu zde na platformách SoundCloud, SpreakerGoogle PodcastsApple Podcasts i Spotify.  

 

Právě se děje

Další zprávy