Pocta Gottovi táhne. Lidé vyprodali O2 arenu, pořadatelé přidávají další večer

ČTK ČTK
18. 2. 2020 16:48
Pro velký zájem se koncertní pocta nedávno zesnulému Karlu Gottovi uskuteční dvakrát. Pořadatelé v úterý oznámili, že k původnímu datu 15. prosince přidávají v pražské O2 areně ještě druhý koncert na následující den, 16. prosince.
Karel Gott rozdává autogramy v prosinci 1988.
Karel Gott rozdává autogramy v prosinci 1988. | Foto: ČTK

Vstupenky budou v prodeji od středečních 10 hodin v sítích Ticketmaster a Ticketportal. Koncert pořádá Karel Gott Agency spolu s majitelem O2 areny, společností Bestsport vlastněnou skupinou PPF podnikatele Petra Kellnera.

Plakát na koncertní Poctu Karlu Gottovi.
Plakát na koncertní Poctu Karlu Gottovi. | Foto: Bestsport

Lístky na první koncert v ceně od 990 do 2290 korun byly vyprodané nedlouho poté, co v sobotu dopoledne začal předprodej.

Kapacita O2 areny se pohybuje až kolem 18 tisíc míst. Návštěvnický rekord O2 areny drží skupina Metallica, která zde předloni v dubnu přivítala 20 174 diváků.

Podobu vzpomínkové akce určil za svého života ještě Karel Gott. Na obou koncertech zaznějí jeho nejznámější a nejúspěšnější písně v podání hvězd české a slovenské populární hudby za doprovodu Bandu Pavla Větrovce.

Gott si podle své manželky přál, aby byla na jeho památku uspořádána podobná akce. "Sdělil svému nejbližšímu týmu i velmi konkrétní představu podoby koncertu. Budeme se snažit jeho přání naplnit," uvedla Ivana Gottová.

Výtěžek z obou večerů bude věnován na podporu výzkumu v oblasti lymfomu a leukemie na I. interní klinice 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy a Všeobecné fakultní nemocnice v Praze na Karlově náměstí. Tam se léčbě akutní leukemie podrobil i zpěvák, než 1. října ve věku 80 let zemřel ve své vile na pražské Bertramce.

Fanoušci se s Gottem rozloučili 11. října v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 tisíc lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam se přišli se zpěvákem rozloučit příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl zároveň dnem státního smutku.

Hrob slavného zpěváka se nachází na hřbitově na pražských Malvazinkách.

Po letech mi Karel přiznal, že některé písně Semaforu nenáviděl, naše cesty se nerozešly kvůli režimu, nesoudil jsem ho, zpěv byl jeho všechno. | Video: DVTV, Emma Smetana
 

Právě se děje

Další zprávy