Po Žebříku nejčastěji vylezl Kryštof

jps, ČTK
10. 3. 2007 12:23
Plzeň Nejvíce cen čtenářské ankety časopisu Report si odnesli Kryštof, nejlepší kapelou se stala formace Wohnout. Bez ocenění neodešli ani čeští politici.  

Tradiční sošky výtvarníka Václava Česáka zvané Tančící R si skupina Kryštof odnesla za první místo za videoklip Rubikon, stejná píseň získala nejvíce hlasů i v kategorii Skladba roku.

Stejnojmenné album ostravské kapely skončilo na druhém místě v kategorii Album roku a Richard Krajčo skončil druhý v kategorii zpěváků, stejně jako Kryštof v kategorii skupin. Mezi zpěváky obhájil loňské prvenství Dan Bárta, Zpěvačkou roku se opět stala Aneta Langerová.

Dvě vítězství v hlavní kategorii získala skupina Wohnout, která byla vyhlášena skupinou roku a na prvním místě skončilo i její album Polib si dědu.

Dan Bártra, zpěvák roku
Dan Bártra, zpěvák roku | Foto: Report

Nejlepším filmem byl podle čtenářů Reportu snímek Grandhotel. Mezi vítězi byli dále Cocotte Minute, kteří uspěli jako Objev roku, mezi dýdžeji stejně jako loni zvítězil DJ Wich. V kategorii DVD roku získala nejvíce hlasů nahrávka Před náma jedeme my kapely Vypsaná fixa.

"Osobně bych raději v soutěži přivítal více nových jmen, ale respektuji čtenáře Reportu, jejichž hlasování vcelku odpovídá stavu na tuzemské hudební scéně," říká vydavatel časopisu Jaroslav Hudec.

SPECIÁL K LETOŠNÍM CENÁM ŽEBŘÍK NAJDETE ZDE

Na hlavní scéně se během večera představily například skupiny Peha, Support Lesbiens a Gaia Mesiah se skladbami z očekávaného alba produkovaného britským hudebníkem Jazem Colemanem.

Před zahraničním turné vystoupil Gipsy.cz, loňský objev s mezinárodními ambicemi, a česká hiphopová formace Pio Squad. Akci uzavřeli J.A.R. s Danem Bártou.

Wohnout, kapela roku podle čtenářů časopisu Report
Wohnout, kapela roku podle čtenářů časopisu Report | Foto: Lukáš Bíba

Mezi jednotlivými vystoupeními bylo uděleno celkem 33 cen v 11 kategoriích. Organizátoři letos podle Hudce obdrželi více než 6000 anketních hlasů.

Oceněni byli první tři interpreti či skupiny v každé z 11 kategorií, kterými byly Skupina roku, Album roku, Skladba roku, Videoklip roku, Zpěvák roku, Zpěvačka roku, DJ roku, Objev roku a Film roku. Oproti loňsku přibylo DVD roku a pořadatelé zrušili Osobnost roku, která se podle nich často shodovala s vítězi jiných kategorií.

V show už počtvrté uváděné režisérem Zdeňkem Suchým byla znovu vyhlášena také kategorie s názvem Průser roku, ve které uspěla "politika v České republice".

 

 

Právě se děje

Další zprávy