Planet Festival láká na britský objev i berlínský glam

kul
12. 6. 2008 14:29
První z letních festivalů startuje v pátek
Foto: Aktuálně.cz

Praha - V sezónním předstihu, ovšem s nijak ostrouhaným programem startuje v pátek 13. června první z větších letních festivalů. na letišti Čápův Dvůr, jež patří táborskému aeroklubu,  otevírá období zválených luk a kelímkového piva Planet Festival.

Navazuje na tradici zde pořádaných přehlídek Go Planet Roxy a Love Planet a na dvou pódiích představí téměř čtyřicet kapel a interpretů. Pátek bude na hlavní scéně patřit berlínským rockovým superstar Beatsteaks, doplní je veteráni amerického high-school punku Bad Religion a celý večer uzavřou Sunshine.

Sobota s sebou přinese vystoupení zakladatelů EBM, belgických Front 242. Ale především se uvede mladá a očekávaná senzace z britských ostrovů Hadouken! - která patří k největším objevům posledních měsíců.

Foto: Aktuálně.cz
Čtěte také:
Hadouken! pořádají rave party na gameboyi
Zase je důvod mít mejdan, říkají Hadouken!

Hadouken! se chytře vezou na úspěchu jak nu-raveu, tak opětovného zájmu o elektronickou hudbu s kytarovým drivem. Tomuto tvaru vtiskli vlastní podobu i za přispění naivních zvuků z počítačových her.

Foto: Kryštof Havlice

K nim připočítejme pro žánrovou pestrost dubové Zion Train. Silně zastoupená je také berlínská dekadence, kterou reprezentuje trvale - a čím dál víc - oblíbený sólový projekt Chrise Cornera I AM X i s ním spřízněná londýnská čtveřice Nemo. Taktéž z Berlína dorazí elektro-punkoví Warren Suicide nebo DJsko nemixérské duo The Scandals.

Silně zastoupená bude i česká scéna: kromě zmiňovaných Sunshine zahrají namátkou i Tata Bojs, Please the Trees, Landmine Spring, Anyway či Ohm Square.

Pro účastníky bude po dobu festivalu zdarma zřízena kyvadlová doprava z táborského autobusového nádraží. Stanové městečko bude také k dispozici bez poplatku.

Pouze hlídané parkoviště bude zpoplatněné. Po celou dobu festivalu je možné parkovat za 200 korun. Vstupné na místě stojí 1050 korun na oba dva dny.

 

Právě se děje

Další zprávy