PJ Harvey nahraje nové album pod dohledem fanoušků

ČTK Kultura ČTK, Kultura
4. 1. 2015 12:05
Od 16. ledna začíná PJ Harvey nahrávat deváté album. Za skleněnou stěnou můžou proces jeho vzniku sledovat i příznivci zpěvačky.
PJ Harvey.
PJ Harvey. | Foto: Aktuálně.cz

Londýn - Anglická rocková písničkářka PJ Harvey natočí své deváté album za účasti veřejnosti. Lidé budou moci sledovat nahrávání za skleněnou stěnou v upraveném studiu v londýnském Somerset House. 

Nahrávání nové kolekce písní má trvat od 16. ledna do 14. února. Celý projekt nazvaný Recording In Progress je svého druhu instalací. Vstupenky pro veřejnost na jednotlivé seance o délce 45 minut budou stát 15 liber.

"Návštěvníci prožijí přesně to, co se děje ve studiu, a uvidí přitom PJ Harvey, její kapelu a producenty, jakým způsobem vytvoří album," uvedl představitel Somerset House.

Skleněné stěny studia budou zevnitř neprůhledné, takže hudebníci nebudou vědět, kdo a kdy je sleduje. "Bude to nahrávání se vším všudy," řekl spoluautor projektu Michael Morris. "Někteří návštěvníci uvidí dlouhé pauzy, ladění baskytary nebo sehrávání žesťové sekce. Jiní zase uvidí, jak (PJ Harvey) projede několik písniček od začátku do konce. Je to hodně loterie," dodal.

"Přeji si, aby projekt Recording In Progress probíhal jako nějaká výstava v galerii. Doufám, že návštěvníci budou s to vnímat tok a energii nahrávacího procesu," řekla PJ Harvey.

Její poslední album Let England Shake vyšlo v roce 2011 a zpěvačka za něj dostala Mercury Prize pro album roku. Nynější album je spojeno s velkým očekáváním.

 

Právě se děje

Další zprávy