Pink Floyd vydají nové album. Ze zbytků po Division Bells

ČTK ČTK
7. 7. 2014 13:36
Album Endless River vyjde v říjnu. Bude obsahovat materiál z roku 1994 natočený v průběhu příprav posledního studiového alba The Division Bell.
Pink Floyd.
Pink Floyd. | Foto: Aktuálně.cz

Londýn - Kapela Pink Floyd v říjnu vydá po dvaceti letech nové album s názvem The Endless River. Obsahuje dosud nezveřejněné skladby, na kterých se před smrtí podílel klávesista skupiny Rick Wright. S odvoláním na manželku zpěváka a kytaristy skupiny Davida Gilmoura Polly Samsonovou o tom informují britská média.

Album bude vycházet z nahrávek z roku 1994 natočených v průběhu příprav zatím posledního studiového alba The Division Bell. Jde tak o vůbec první album této slavné skupiny za posledních dvacet let.

"Mimochodem, album skupiny Pink Floyd, které vyjde v říjnu, se bude jmenovat The Endless River," napsala Samsonová na Twitteru. "Vychází z nahrávek z roku 1994, je labutí písní Ricka Wrighta a je velmi krásné," dodala.

Wright byl zakládajícím členem skupiny. Zemřel v roce 2008 na rakovinu ve věku 65 let. Album The Division Bell vyšlo právě před 20 lety a skupina výročí oslavila novým vydáním alba v luxusním provedení.

Foto: Aktuálně.cz

Zprávy o novém albu na Facebooku potvrdila také zpěvačka Durga McBroomová-Hudsonová, která se skupinou spolupracovala v 80. a 90 letech. Uvedla, že album bude zahrnovat výhradně "nevydané skladby". Původně šlo podle ní o vedlejší projekt k albu The Division Bell, který se jmenoval The Big Spliff. "Proto jsou na albu skladby Richarda Wrighta. Ale David (Gilmour) a (bubeník) Nick (Mason) na tom od té doby udělali hodně další práce," napsala zpěvačka.

"Původně mělo jít o čistě instrumentální nahrávku, loni v prosinci jsem ale zpívala v několika skladbách, které David doplnil o doprovodné vokály," dodává zpěvačka.

Podle britských médií se na novém albu nebude podílet někdejší frontman skupiny Roger Waters. Mluvčí kapely uvedl, že album nedoprovodí žádné turné.

 

Právě se děje

Další zprávy