Světový dokument o Pink Floyd uvidí "naživo" i Češi

Kultura Kultura
3. 7. 2015 9:44
Zhruba tříhodinový dokument o celosvětovém turné hudebníka a pacifisty Rogera Waterse The Wall ke stejnojmenné desce z roku 1979 mohou diváci zhlédnout 29. září od 20 hodin v kinech po celé republice.
Roger Waters The Wall
Roger Waters The Wall | Foto: Aerofilms

Praha - Přímý přenos snímku Roger Waters: The Wall se bude vysílat v rámci cyklu Koncerty v kině. Sestřih materiálu natočeného v letech 2010 až 2013, kdy se konalo zmiňované turné, je směsicí hudby, road movie, koncertních show i pohledů do zákulisí, které doprovází Watersovy komentáře.

V rámci tříleté koncertní šňůry proběhla v srpnu roku 2013 audiovizuální show i v České republice. Zakládající člen zaniklé skupiny Pink Floyd představil album The Wall, které bylo v roce 1979 přelomovou deskou nejen v oblasti rockové hudby.

Dvaasedmdesátiletý Waters se na albu podílel velmi výrazně - jak na tvorbě textů, tak i na hudební složce nahrávky. V písních prezentoval nejen své protiválečné politické názory, ale zpovídal se i z osobních problémů a myšlenek.

Projekce proběhne v kinech po celém světě včetně asi padesátky českých. Dokument se bude mimo jiné promítat v Praze, Ostravě, Plzni, Hradci Králové nebo v Uherském Hradišti.

"Přímý přenos v jediném dni na plátnech stovek světových kin, to je obrovská příležitost, jak filmem zapečetit protiválečnou vzpomínku na všechny milované, naše i těch dalších, padlých, žijících i ještě nenarozených,“ uvedl k promítací akci samotný Waters.

Na konci přenosu bude Roger Waters společně s bubeníkem Nickem Masonem odpovídat přímo na kameru na dopředu zaslané otázky fanoušků z celého světa.

Video: YouTube
 

Právě se děje

Další zprávy