Myslel jsem si, že budu odpočívat. Místo toho Phil Collins zazpívá v Praze

ČTK Kultura ČTK, Kultura
26. 11. 2018 11:02
Zpěvák a bubeník Phil Collins, který před časem opět oživil svou hudební kariéru, vystoupí 25. června příštího roku v pražské O2 areně. Koncert se uskuteční coby součást turné nazvaného Still Not Dead Yet Live. Za pořadatelskou agenturu Live Nation o tom v pondělí dopoledne informoval Petr Novák.
Phil Collins je na snímku z 28. října, kdy koncertoval v USA.
Phil Collins je na snímku z 28. října, kdy koncertoval v USA. | Foto: ČTK/ZUMA

Vstupenky v cenách od 2190 do 3990 korun budou v prodeji od 30. listopadu.

Právě v pražské O2 areně, tehdy ještě nazvané Sazka arena, Collins roku 2005 zakončil světové turné Final First Farewell Tour, které avizoval jako poslední. V české metropoli o dva roky později koncertoval ještě při comebacku kapely Genesis, v němž ale nefiguroval zpěvák Peter Gabriel. Na sólovou dráhu se pak Collins vrátil roku 2015.

"Myslel jsem si, že budu v klidu odpočívat," uvádí teď ke svému návratu hudebník, který mimo jiné trpěl problémy se sluchem a v rozhovorech si stěžoval, že na levé ucho skoro neslyší.

"Ale díky fanouškům, mé rodině a podpoře některých mimořádných umělců jsem znovu objevil svou vášeň pro hudbu a koncertování. Nastal čas si to vše zopakovat a jsem opravdu nadšený. Přijde mi to jako správná věc," říká Collins. Z důchodu se prý vracel mimo jiné proto, že mu vyrostly děti a "chtějí vidět, co jejich otec dovede", řekl roku 2015.

Phil Collins coby jeden z nejúspěšnějších hudebníků své generace dosáhl 40 prvních míst v anglické singlové Top 40, což se v 80. letech minulému století nepovedlo žádnému jinému umělci.

Začínal jako bubeník, poté působil jako frontman formace Genesis. Sólově debutoval v roce 1981 albem Face Value obsahujícím velký hit In The Air Tonight.

Následovala úspěšná kariéra plodného hitmakera. První příčky britských žebříčků obsadily Collinsovy skladby Easy Lover, You Can't Hurry Love a Against All Odds (Take A Look At Me Now), v amerických hitparádách pak získal sedm prvních míst se svými hity One More Night, Separate Lives, Two Hearts, Another Day In Paradise, I Wish It Would Rain Down, Both Sides Of The Story a Dance Into The Light. Spolupracoval také se spoustou slavných hudebníků, například Robertem Plantem nebo Brianem Enem.

V Praze se Collins poprvé představil v roce 1997 na koncertě ve sportovní hale na Výstavišti.

Foto: Live Nation
 

Právě se děje

Další zprávy