Pětina lístků na "Stouny" je rozebraná

4. 1. 2006 9:00
Brno - O vstupenky na brněnský červnový koncert legendární rockové skupiny Rolling Stones je velký zájem.
Světoznámé logo kapely
Světoznámé logo kapely | Foto: korim.freeblog.hu

Jejich předprodej začal v polovině prosince. Nyní je již více než pětina vstupenek prodána, i když se vystoupení bude konat až 16. června.

Koncertu by se mělo zúčastnit asi 50.000 diváků. "Pokud by byl zájem o koncert větší, jsme schopni se tomu přizpůsobit. Brněnské výstaviště je dost prostorné k případnému přemístění tribun tak, aby se ještě o něco zvětšila kapacita areálu vystavěného pro koncert," uvedl Robert Porkert z pořádající agentury Interkoncerts. Doplnil, že již nyní je velký zájem o nejdražší vstupenky k sezení.

Vstupenky na koncert, na němž slavná kapela představí své nové album A Bigger Bang (Větší třesk), lze zakoupit v Česku na stovce prodejních míst. Uživatelé internetu si je mohou pořídit také prostřednictvím internetové stránky www.ticketpro.cz.

Koncertní areál vznikne na venkovní výstavní ploše u pavilonu Z. Kopulovitá stavba se v době vystoupení změní v restauraci s rychlým občerstvením. Vedle ní bude postaveno pódium 65 metrů dlouhé, 40 metrů hluboké a 30 metrů vysoké. Přímo na něm vznikne tribuna pro 300 diváků. Ti získají vstupenky na dobročinných akcích. Zisk z těchto lístků půjde na charitativní účely.

V areálu vzniknou tribuny pro 8000 diváků. Cena vstupenek na ně se pohybuje od 2495 do 4995 korun za kus. Vstupenka na stání přijde na 995 korun. Kdo se bude chtít ke kapele dostat co nejblíže, bude si muset koupit vstupenku na stání před pódium. Tento lístek se bude prodávat také za 2495 korun.

Dva dny po Brnu - 18. června zahraje kapela ve Varšavě a 20. června ve Vídni. V souvislosti s brněnským koncertem není ještě jasné, kdo bude tentokrát dělat skupině předskokana. "Na to je ještě času dost. Předpokládáme, že předskokan bude vybrán do konce dubna," doplnil Porkert.

Rolling Stones se vrací do Česka popáté. Předchozí čtyři koncerty navštívilo celkem 300.000 diváků. Brněnské vystoupení bude v rámci Česka prvním mimopražským koncertem.

 

Právě se děje

Další zprávy