Pearl Jam zrušili pražský koncert, zpěvák Vedder má poškozené hlasivky

Reuters Kultura ČTK Reuters, Kultura, ČTK
Aktualizováno 21. 7. 2022 20:55
Americká rocková kapela Pearl Jam zrušila páteční koncert v pražské O2 areně. Zpěvák Eddie Vedder si na nedávném vystoupení ve Francii poškodil hlasivky. Přestože už v české metropoli navštívil doktora, nakonec nebude moct vystoupit. Sestava to oznámila ve čtvrtek večer.
Eddie Vedder na posledním koncertu Pearl Jam v pražské O2 areně, 2018.
Eddie Vedder na posledním koncertu Pearl Jam v pražské O2 areně, 2018. | Foto: Lukáš Bíba

"Doufali jsme, že se Ed do zítřka stihne dát dohromady. Byl u doktora v Praze a nadále si léčí hlasivky, bohužel je ale stále bez hlasu. Dopad z posledního venkovního vystoupení je příliš drtivý," napsala kapela na Facebooku. "Ještě jednou se upřímně omlouváme všem, kteří vystoupení připravovali. A ještě víc všem, kdo se na něj chystali přijít," dodali hudebníci s tím, že vstupenky budou vráceny v místě zakoupení.

Zrušení akce ve čtvrtek večer potvrdil také Ondřej Pojzl z pořadatelské agentury Live Nation. "Vstupenky zaplacené online budou v plné výši refundovány automaticky na účet, ze kterého proběhla platba. Peníze za vstupenky zakoupené v kamenných prodejnách vám budou vráceny v místě jejich zakoupení," upřesnil s tím, že organizátoři začnou vstupné vracet 29. července.

Sedmapadesátiletý zpěvák Eddie Vedder si poškodil hlasivky na posledním koncertu Pearl Jam, který se konal nedaleko Paříže, na francouzské odnoži festivalu Lollapalooza. Nadýchal se tam prachu a kouře z nedalekých lesních požárů. Kvůli tomu Pearl Jam zrušili již plánovaný středeční koncert ve Vídni. "Ed chce zpívat, jen zatím nemá čím," uvedla tehdy sestava. Lidé, kteří měli koupené lístky na rakouský koncert, rovněž dostanou peníze zpátky.

Koncert na Lollapalooze se konal uplynulý víkend. Během něj teploty v jistých místech na jihu Evropy vyšplhaly nad 40 stupňů Celsia. Hasiči na jihozápadě Francie navíc už devět dnů zápasí s rozsáhlými lesními požáry.

Pearl Jam na Lollapalooze účinkovali v neděli, v průběhu téměř dvou hodin odehráli 21 skladeb.

Kapela vznikla roku 1990 v americkém Seattlu, odkud pochází i sestavy Soundgarden nebo Alice in Chains. Navzdory svým sporům s "hudebním establishmentem", například společností Ticketmaster, se formace stala jednou z nejpopulárnějších v 90. letech minulého století.

S Nirvanou patřila mezi hlavní představitele rockového stylu grunge, k jehož vývoji Pearl Jam značně přispěli roku 1991 albem nazvaným Ten. Obsahuje hity jako Alive, Jeremy nebo Even Flow.

 

Právě se děje

Další zprávy