Paul Simon a Sting společně přehrají v Praze největší hity

ČTK Kultura ČTK, Kultura
8. 9. 2014 16:19
V rámci turné On Stage vystoupí v Praze příští rok v březnu společně dva popoví velikáni: Paul Simon a Sting.
Paul Simon a Sting vyrážejí příští rok na společné turné.
Paul Simon a Sting vyrážejí příští rok na společné turné. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Paul Simon a Sting vystoupí v rámci svého společného turné On Stage 14. března 2015 v pražské O2 areně. Oba hudebníci představí na koncertě dohromady přes tři desítky skladeb včetně hitů Boy In The Bubble, Driven to Tears, Desert Rose či Every Breath You Take.

Koncepci svého turné Simon a Sting představili loni na vystoupení pro nadaci Robin Hood Foundation.

Oficiální předprodej vstupenek v cenách 1990 až 4990 korun bude zahájen 22. září. Pražský koncert bude druhým vystoupením na turné, které oba hudebníci zahájí 12. března v Krakově.

"Oba umělci, známí svým širokým žánrovým rozsahem, posouvají hranice populární hudby a i nadále oslovují celé generace fanoušků," uvedl za pořádající společnost Live Nation Petr Novák.

Stejně jako na jejich severoamerickém turné počátkem letošního roku se oba věhlasní skladatelé a zpěváci představí s doprovodnými kapelami. Americká část turné se setkala s pozitivním ohlasem. "Jeden z nejpřekvapivějších, nejodvážnějších a nejvíce oceňovaných 'dvouprojektů'," napsal týdeník Hollywood Reporter.

Americký zpěvák a skladatel Paul Simon proslul díky hudební spolupráci s písničkářským kolegou Artem Garfunkelem. V šedesátých letech dobyli svět křehkými průzračnými písněmi, které dodnes objevují nové generace posluchačů. Třináctinásobný držitel Grammy vystoupil v roce 1991 na letenském stadionu Sparty.

Sting, vlastním jménem Gordon Sumner, stál nejprve v roce 1977 u zrodu slavné kapely The Police, první sólové album vydal o osm let později. Za svou kariéru prodal téměř 100 milionů alb jako sólový umělec a získal deset cen Grammy, Zlatý glóbus, cenu Emmy a tři nominace na Oscara. V Česku vystoupil několikrát, naposledy v listopadu 2012 v Ostravě.

 

Právě se děje

Další zprávy