Patti Smith se vrací do Česka, představí slavný debut Horses

ČTK ČTK
13. 3. 2015 16:21
V rámci turné k oslavě výročí svého debutového alba Horses vystoupí 5. srpna v pražském Divadle Archa.
Patti Smith.
Patti Smith. | Foto: ČTK

Praha - Americká zpěvačka Patti Smith se vrací po loňském koncertu v Trutnově do České republiky, 5. srpna zahraje v Divadle Archa. Českému publiku se představí v rámci turné k oslavě výročí svého debutového alba Horses.

Patti Smith - Horses
Patti Smith - Horses | Video: YouTube

"Bude to opravdová, hrdá oslava," uvedla zpěvačka o svém záměru představit na koncertě celé album Horses. Budou ji doprovázet dva členové původní kapely, Lenny Kaye a Jay Dee Daugherty, společně s hráčem na basovou kytaru a klávesy Tonym Shanahanem.

"Obdivuji lidi v bývalém Československu"

Patti Smith vydala debutové album Horses produkované někdejším členem Velvet Underground Johnem Calem v roce 1975. Zaznamenalo obrovský úspěch a stalo se jednou z nejdůležitějších nahrávek populární hudby.

Také její další tvorba ovlivnila generace rockerů. Deska Horses vyšla 10. listopadu, na den výročí smrti básníka Arthura Rimbauda, jednoho z umělců, kteří na Smith měli velký vliv.

Na nahrávce s hity Gloria, Birdland nebo Land se podílel český kytarista Ivan Král. K bývalému Československu má zpěvačka také díky jemu vřelý vztah.

"Obdivuju lidi v bývalém Československu, protože je hrozně těžké změnit kulturního ducha v zemi, která byla tak dlouho poznamená komunismem," řekla loni v rozhovoru.

 

Právě se děje

Další zprávy