Party u Balatonu začíná. S Wu-Tang Clan i Prodigy

Kultura Kultura
8. 7. 2013 10:05
Na plážovou party dorazí i Calvin Harris, Avicii nebo Armin van Buuren
Wu-Tang Clan
Wu-Tang Clan | Foto: Profimédia

Praha/Zamárdi - Máte rádi taneční hudbu a program domácích akcí vás neuspokojuje? V maďarském letovisku Zamárdi už ve čtvrtek 11. července vypukne festival Balaton Sound, kde své sety představí smetánka elektronické scény. Na plážích u stejnojmenného jezera návštěvníky budou bavit Justice, Calvin Harris, Armin van Buuren, Avicii, veteráni The Prodigy nebo znovuzrozený hip hopový Wu-Tang Clan.

„Pro fanoušky elektronické hudby je to jedinečná šance vidět všechny světové hvězdy na jednom festivalu," říká český zástupce akce Přemysl Štěpánek. „ V Čechách to zatím není možné," dodává.

Prodigy.
Prodigy. | Foto: Filip Fojtík

Letošní ročník je především mixem aktuálních hitmakerů, rapových hvězd a klubových matadorů. Dorazí jeden z dlouhodobě nejúspěšnějších tranceových producentů Armin van Buuren se svou velkolepou show s ohňostrojem. Dalším žádaným jménem je Calvin Harris, bořič hitparádových žebříčků, který nedávno spolupracoval se popovými divami jako je Rihanna, Ellie Goulding nebo Kylie Minoque.

Pravděpodobně nejvíce exkluzivní vystoupení však bude mít nádech nostalgie. O reunionu Wu-Tang Clanu se loni vedly žhavé debaty. Přiživoval je především raper RZA, který po dokončení režijního debutu The Man with the Iron Fists, připouštěl možnost návratu pod svým vedením.

Zbývající živí členové (Russell Tyrone Jones aka Ol'Dirty Bastard se v roce 2004 předávkoval) se spolu nakonec dohodli a stali se jednou z nejžádanějších akvizicí letošní festivalové sezóny.

Balaton Sound je jedním z nejpopulárnějších maďarských festivalů. Letos se koná už sedmý ročník a od počátku za akcí stojí tým budapešťského Szigetu. Prvotním cílem bylo přinést něco nového a kvalitního na maďarskou festivalovou scénu. Elektronickou monstrakcí pro zhruba 90 tisíc lidí se jim to podařilo a v minulém roce Balaton Sound obdržel ocenění European Festival Awards v kategorii středně velkých akcí.

Letošní party na plážích potrvá až do neděle. Vstupenky na celý prodloužený víkend už jsou vyprodány, na místě však budou k dispozici lístky na jednotlivé dny zhruba za 1500 korun.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy