Ozzy Osbourne zaskřehotá Praze

kul, BBC, ČTK
13. 2. 2007 16:46
Praha - Potvrzeno. Ozzy Osbourne se v Praze staví se starými hity a novou deskou. Hrát z ní bude 26. června v Sazka Areně.
Ozzy Osbourne oznámil, že za letošní putovní americký festival Ozzfest se platit nebude. Evropany ale zkasíruje - včetně Prahy, kam má přijet.
Ozzy Osbourne oznámil, že za letošní putovní americký festival Ozzfest se platit nebude. Evropany ale zkasíruje - včetně Prahy, kam má přijet. | Foto: Reuters

Album vyjde v květnu, ve stejném měsíci zpěvák v Moskvě zahájí evropskou koncertní sérii. Společnost mu na pódiu bude dělat Zakk Wylde se svou kapelou Black Label Society, do Prahy s ním dorazí i známá nu-metalová formace Korn.

O koncertu se spekulovalo, protože Praha byla uvedena na Ozzyho webových stránkách. Mluvčí Sazka Arény ale odmítl potvrdit termín. Předprodej lístků bude zahájen v nejbližších dnech.

Ozzy Osbourne
Ozzy Osbourne | Foto: Aktuálně.cz

Osbourne má v plánu okolo šestnácti evropských zastávek; turné by mělo vyvrcholit koncem června na letních festivalech. Česká republika bude kromě Ruska a pobaltských republik jediným městem ve střední a východní Evropě, kde se představí.

Pak se vrátí zpátky za moře a vyrazí na tradiční putovní festival Ozzfest. Ale zatímco Evropany zkásne,  Američany zve tentokrát zadarmo.

Na populární přehlídce tvrdé hudby mohl pěkně vydělat. Za posledních jedenáct let cena lístků pořád stoupala a fanoušci byli ochotni zaplatit až 150 dolarů.

Festival nabízí mladá jména i osvědčené kapely a Ozzy je pak vyvrcholením všech zastávek. První z celkem pětadvaceti se uskuteční 7. července v Los Angeles.

Foto: Aktuálně.cz

"Bude to jako vždycky - jen zadarmo. Chceme dát šanci novým jménům a nové hudbě," říká Ozzyho manželka, manažerka a anděl strážný Sharon Osbourne.

Všechno zaplatí sponzoři, fanouškům stačí vyzvednou si lístky na speciální stránce, která bude zřízena.

Ozzy Osbourne byl v Česku několikrát, i svůj Ozzfest k nám v roce 2002 přivezl. V roce 1995 dvakrát hrál v pražské Sportovní hale a o tři roky později koncertoval na atletickém stadiónu pražské Slavie.

Tehdy na turné po dvacetileté pauze vyjel s skupinou Black Sabbath; ale ze zdravotních důvodů chyběl bubeník Bill Ward. Až v červnu 2005 pražské publikum mohlo vidět kompletní nejslavnější sestavu.

Korn
Korn | Foto: Aktuálně.cz

Kapela vznikla na sklonku 60. let v Birminghamu; kromě Osbourna a Warda ji tvořili kytarista Tony Iommi a baskytarista Geezer Butler. Skupina okořenila tehdejší hard rock mystikou a černou magií. Stejně tak bylo proslulé jejich bujaré popíjení i užívání drog a Ozzy si z toho odnesl pěkně zhuntované tělo.

Pak ubral, nechal se opečovávat manželkou Sharon, dcerou svého producenta, a s hudbou o poznání měkčí slavil úspěchy na sólové dráze. Rozklepaný rocker se špatnou pamětí mladou generaci zaujal i jako hvězda rodinné reality show The Osbournes na MTV. A manželka, která naplánovala kariéru i dceři Kelly, odmítá spekulace, že se Ozzy chystá do důchodu.

V záchvatu, který stará jména popadl, se vracejí i Black Sabbath; Ozzymu ale neřekli.

 

Právě se děje

Další zprávy