Otec Michaela Jacksona utrpěl infarkt, leží v nemocnici

ČTK ČTK
27. 7. 2015 15:32
Joe Jackson leží na jednotce intenzivní péče v brazilském Sao Paulu, kde slavil narozeniny.
Foto: Reuters

Rio de Janeiro – Otec zesnulého popového zpěváka Michaela Jacksona byl hospitalizován s infarktem v brazilském Sao Paulu. Informovala o tom agentura AP, podle níž Joe Jackson zůstává na jednotce intenzivní péče.

Sedmaosmdesátiletý zpěvákův otec jel do Brazílie oslavit své narozeniny. Místní média ale uvedla, že nedělního večírku se nakonec nemohl zúčastnit, protože tou dobou byl již v nemocnici. Jackson plánoval velkolepou párty, do které chtěl podle svých webových stránek investovat 200 tisíc dolarů (4,9 milionu korun).

Nemocnice Alberta Einsteina v Sao Paulu Jacksonův zdravotní stav neupřesnila. V prohlášení pouze sdělila, že pacient má nepravidelný srdeční rytmus. Britský deník The Daily Mail napsal, že Jackson v důsledku infarktu přišel o zrak. Zatím se prý neví, zda dočasně, nebo trvale.

Joe Jackson byl více než tři desetiletí manažerem skupiny The Jackson 5, v níž působilo pět jeho synů. Nejúspěšnější z pětice Michael se brzy vydal také na sólovou dráhu a stal se jednou z nejvýraznějších osobností populární hudby všech dob. Zemřel v roce 2009 ve věku 50 let v důsledku předávkování silným anestetikem propofol, které používal jako uspávací prostředek. Jeho lékař byl kvůli tomu odsouzen ke čtyřem letům vězení za neúmyslné zabití.

 

Právě se děje

Další zprávy