Ostrý dopis Johna Lennona pro Paula McCartneyho jde do aukce. Čeká se částka kolem půl milionu

mad
16. 11. 2016 8:40
Americká aukční síň prodává dopis Johna Lennona a Yoko Ono adresovaný Paulu McCartneymu a jeho ženě Lindě. Korespondence je pravděpodobně z doby před rozpadem kapely, která ukončila svou činnost v roce 1970.
The Beatles
The Beatles | Foto: ČTK

Dopis od Johna Lennona a Yoko Ono adresovaný Paulu McCartneymu a jeho ženě Lindě jde do aukce. Cena se může vyšplhat až k půl milionu korun, píše server NME.

Jedná se o nedatovaný dopis, v němž Lennon reaguje na korespondenci s Lindou, po které přemýšlel, "jaký naštvaný fanoušek Beatles středního věku ho napsal". Lennon píše: "Doufám, že si uvědomuješ, jaké sr**ky jste ty a zbytek mých 'hodných a nesobeckých přátel' uvalili na Yoko a mě od té doby, co jsme spolu."

Dále v dopise stojí: "Není pravda, že nesnáším tvého manžela. Je mi ho líto. Vím, že Beatles jsou 'docela milí lidé' a jsem jedním z nich. Jsou to také šmejdi jako všichni ostatní lidé, tak přestaň dělat chytrou."

Lennon také Lindě vysvětluje, že není pravda, že nikomu schválně neřekl o odchodu z kapely. Paul ho podle jeho slov celý den přemlouval, ať o tom nemluví. Psaní zakončuje předpovědí, že manželství Lindy a McCartneyho se do dvou let rozpadne.

Robert Livingston z aukční síně RR k draženému předmětu řekl: "Byl pravděpodobně napsán krátce předtím, než Lennon a Yoko odjeli do Ameriky. Je v něm patrná intenzivní rivalita mezi oběma muži, která následující měsíce a roky obklopovala kapelu při jejím rozpadu".

 

Právě se děje

Další zprávy