Ostrovy ožijí v zahradě! Fanoušci poslali rekordní sumu

ČTK Kultura ČTK, Kultura
27. 5. 2014 17:33
Festival United Islands of Prague vybral přes crowdfundingový portál HitHit.cz 1,6 milionu korun. Otevře za ně dvě hlavní scény v Kinského zahradě.
Ella Eyre, jedna z hlavních hvězd letošního festivalu United Islands of Prague vystoupí v Kinského zahradě.
Ella Eyre, jedna z hlavních hvězd letošního festivalu United Islands of Prague vystoupí v Kinského zahradě. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Rekordní sumu českého crowdfundingu 1,6 milionu korun získal na Hithit.cz festival United Islands of Prague 2014 na pokrytí nákladů na otevření hlavní scény v Kinského zahradě. Festival se na různých místech v metropoli uskuteční od 19. do 21. června. 

"Jsme nadšení, že můžeme festival rozšířit o dvě nové scény v Kinského zahradě a za peníze ze sbírky tak připravit festival tak, jak jsme slíbili. Ostrovy žijí i v zahradě!" uvedl producent festivalu David Gaydečka s tím, že cílová částka byla splněna, přispívat a zajistit si tak nějakou z odměn mohou zájemci až do závěru sbírky, která končí v noci z 28. na 29. května. Po skončení sbírky začne předprodej vstupenek do Kinského zahrady, která je jediná zpoplatněna za standardní cenu 250 korun.

Festival se bude konat na sedmi venkovních scénách a dvanácti pražských klubech. Potvrzenými hvězdami a objevy festivalu jsou zpěvačka Ella Eyre, jihoamerická kapela Bajofond, srbský projekt Repetitor, britští Childhood, nizozemští When We Were Wild a bulharská rapperka Dena. Z domácí scény potom Ohm Square, Nylon Jail, Voila!, Ille či Never Sol.

Oficiální afterparty s koncertem DJ Shadowa se uskuteční 21. června v klubu MeetFactory. Finální program, s daty, scénami i časy letošního ročníku United Islands lze najít na www.unitedislands.cz/program.

Loňský desátý ročník festivalu, který se konal v pražském parku Ladronka, navštívily desítky tisíc lidí. Podle organizátorů bylo na akci více diváků než v minulém roce, kdy se jí zúčastnilo 60 tisíc fanoušků. Vrcholem festivalu byl koncert amerického pop-soulového zpěváka Aloe Blacca. Vystoupilo celkem 195 hudebních projektů na sedmi venkovních scénách a v devíti klubech.

 

Právě se děje

Další zprávy