Odpočatí scénáristé naservírovali na Oscarech hlášky

kul
25. 2. 2008 21:05
Kdo co řekl na oscarovém ceremoniálu.

Los Angeles - Tohle je zřejmě nejblíž, co jsem se kdy octnul k povýšení do rytířského stavu -  prohlásil Daniel Day-Lewis, když přebíral svého Oscara z rukou herečky Helen Mirren, která loni zazářila ve snímku Královna.

Nejen výherci cen hýřili vtipem, bodoval i průvodce večerem, skvělý moderátor Jon Stewart, který mimo jiné vyzval Markétu Irglovou, aby se na pódium dostavila podruhé a dořekla svou řeč.

Přišli i Ally McBealová a Indiana Jones .
Přišli i Ally McBealová a Indiana Jones . | Foto: Reuters
Čtěte také:
Hollywood podlehl, Irglová dostala Oscara od Travolty
Blyštivé Oscary vyhrály temné filmy. Skoro povinně
SPECIÁL: Jak vznikl irský muzikál s českou stopou

Moment, kdy zpěvačku utlumuli zvukaři sotva poté, co slabounce řekla Děkuji,  je považován agenturami za nejdrsnější chvíli ceremoniálu.

Stewart následně přehrál zákulisní scénku, v níž si sošky Oscarů, která dostala dvojice hudebníků, dávají pusu. "Ale vždyť jsou oba muži," říká ona. "Ale no tak. To je přece Hollywood," vysvětluje on.

Bratři Coenovi
Bratři Coenovi | Foto: Reuters

A hned poté, co si pár převzal cenu za nejlepší píseň, Stewart oznámil, že se shání po majiteli Boeingu s registrační značkou California, jelikož nechal rozsvícená světla. To jako narážku na majitele pilotního průkazu a Johna Travoltu, který se ihned ocitl zpět u pultíku, že prý si zapomněl klíčky.

Stewart si nebral servítky ani před těhotnými herečkami, ani před televizními diváky: "Kdyby vás zajímalo, co tu děláme během reklam, tak si děláme legraci z toho, jaké příšerné oblečení máte doma na sobě."

"Myslím, že pokud máme na tomto poli nějaký úspěch, tak za něj vděčíme své selektivnosti. Vždyť jsme jen adaptovali Homéra a Cormaca McCarthyho," zavzpomínali bratři Coenovi i na film Bratříčku, kde jsi?  ve svém projevu za vítězství v kategorii scénář.

Tilda Swinton
Tilda Swinton | Foto: Reuters

Načež jim jejich herec Javier Bardem poděkoval za důvěru i za to "že mu na hlavu posadili jeden z nejhorších účesů v historii."

"Bylo skvělý vidět tě, jak lezeš do těch gumových plavek z Batmana, do těch s bradavkami, když sis je každé ráno oblékal pod kostým, a pak si je svlékal. Seš borec, chlape!" adresovala svůj dík Georgi Clooneymu za uvolňování atmosféry na place nejlepší herečka ve vedlejší roli Tilda  Swinton.

"Myslím, že docela hodně lidí je tu pěkně vzrušených. Málokdo je tu nad věcí, i když se snaží dělat ten dojem," shrnul situaci James McAvoy, hvězda filmu Pokání.

 

Právě se děje

Další zprávy