Oceňovaný kytarista navštíví Česko

RiK, ČTK
2. 2. 2006 8:30
Praha - Nejen v pražské Akropoli vystoupí americký kytarista Vernon Reid.

Raid je zakládající člen a frontman kultovní americké funkové kapely Living Colour. Jeho pražské vystoupení bude pokračováním koncertní série Prague International Bluenights 19. února. Pražanům se představí se svým sólovým projektem The Masque a novou deskou Other True Self.

Reid, držitel několika Grammy Awards, hudebník a respektovaný producent, má jako kytarista-vizionář podle publicistů typický "rukopis", který nezapře ani na zvuku nového alba.

Kytarista je právě na turné, které má několik zastávek i v České republice. Koncerty jsou kormě Akropole plánovány také na 15. února do Brna, na 16. února do Ústí nad Labem; na 17. února pak do Bratislavy.

S Reidem vystoupí Don Mc Kenzie na bicí, baskytarista Hank Schroy a klávesista Leon Gruenbaum. Reid je prý milovníkem klubových scén a neplánovaných jam session.

Během kariéry spolupracoval s Mickem Jaggerem, Carlosem Santanou, s muzikanty z Public Enemy a s kapelou The Roots, produkoval album Saliefa Keity a Jamese "Blood" Ulmera nominované pak na Grammy; skládal hudbu k filmům, divadlu a tanečním představením.

Českému publiku jsou už dobře známy sólové projekty Vernonových kolegů z Living Colour, především hráčů rytmiky Douga Wimbishe a Willa Calhouna - například Jungle Funk, Head Fake nebo Aza.

 

Právě se děje

Další zprávy