O-A-S-I-S, tweetnul Liam Gallagher. A rozpoutal smršť dohadů

ČTK Kultura ČTK, Kultura
Aktualizováno 26. 4. 2014 22:27
Britpopová legenda se rozpadla v roce 2009 kvůli vlekoucím se sporům mezi bratry Gallagherovými. Fanoušci nyní věří v dohodu a návrat kapely v Glastonbury.
Oasis.
Oasis. | Foto: archiv kapely

Londýn - Frontman britpopové legendy Oasis Liam Gallagher na Twitteru naznačil možnost obnovení kapely, která se rozpadla kvůli jeho sporům s bratrem Noelem v roce 2009. Nasvědčuje tomu poněkud záhadná série příspěvků, které Gallagher zveřejnil v noci na dnešek na Twitteru.

Liam Gallagher na Twitter umístil pět tweetů, z nichž každý tvořilo pouhé jedno písmeno. Dohromady písmena dávala název Oasis, což přiživilo spekulace o blížícím se obnovení kapely. Liam Gallagher přitom už minulý rok prohlásil, že by chtěl spor se svým bratrem ukončit.

Po nočních tweetech mikroblogovou síť zaplavila smršť desetitisíců reakcí početné fanouškovské obce Oasis. Televize Sky News uvedla, že sázkové kanceláře Ladbrokes a Paddy Power raději zrušily sázky na to, že obnovení Oasis vystoupí na hudebním festivalu v anglickém Glastonbury, který ještě neodhalil letošní hlavní hvězdu.

To ovšem pořadatelka festivalu Emily Eavis na Twitteru v sobotu odpoledne popřela: "Oasis letos nehrají," napsala.

Oasis: Wonderwal. Podívejte se na video.
Oasis: Wonderwal. Podívejte se na video.

Noel Gallagher v říjnu 2009 kapelu opustil, čímž způsobil zánik jedné z nejúspěšnějších skupin v dějinách popu. Liam pak založil kapelu Beady Eye, kterou tvoří bývalí členové Oasis kromě Noela, který naopak vydal sólové album Noel Gallagher's High Flying Birds, jež kritika vychválila daleko víc než počiny Beady Eye.

Bratři Gallagherové založili kapelu v roce 1991 v Manchesteru. Oasis zazářili zejména v 90. letech, kdy patřili spolu s Blur a Pulp k vlně britpopopového třeštění. Mezi jejich největší hity patří Wonderwall, Don´t Look Back In Anger či Don´t Go Away.

Obnovení Oasis by mohlo nastat přesně 20 let po vydání jejich prvního alba Definetely Maybe, které vyšlo v srpnu roku 1994 a stalo se nejrychleji prodávaným albem ve Velké Británii. Druhá deska Oasis (What's the Story) Morning Glory? z roku 1995 byla o patnáct let později vyhlášena nejlepším britským albem za posledních pětadvacet let.

 

Právě se děje

Další zprávy