Nové videoklipy: Paramore, Daft Punk nebo Listolet

ape
17. 4. 2013 7:32
Prohlédněte si pět nejlepších videoklipů minulého týdne
Daft Punk
Daft Punk | Foto: Aktuálně.cz

Nové videoklipy - Youtube aktuálně žije hitem Gentleman od korejského baviče Psy, rozhodně však nejde o jediné pozoruhodné hudební video na jednom z nejpopulárnějších serverů současnosti. Elektronickým hračičkům Daft Punk třeba stačil pouhý minutový reklamní teaser ke skladbě, aby se stali jednou z největších událostí prestižního amerického festivalu Coachella.

Populární punk-rocková kapela Paramore se vrací zpátky na výsluní s novým klipem. Vizuální stránku svému smutku dal soulový experimentátor James Blake, s výstředností a neurvalostí zase pracuje nejnovější počin raperky Azealie Banks.

Z domácích pak vybíráme první ukázku z chystaného alba alternativní formace Listolet.

Daft Punk - Get Lucky

Americký monstrfestival Coachella přinesl reunion Wu-Tang Clanu, spoustu hodiny živých vystoupení, mimo jiné přenášených skrze živý stream na Youtube, ale také první ukázku z dlouho očekávané novinky elektronického dua Daft Punk. Minutová reklama je pravděpodobně fragmentem videoklipu ke skladbě Get Lucky, v níž roboti hrají společně s Nilem Rodgersem a raperem Pharrellem Williamsem. Nahrávka s názvem Random Access Memories ale bude mít kolaborací podstatně víc. Na seznamu jmen se dosud objevili Panda Bear, Julian Casablancas, Paul Williams, Giorgio Moroder, Chilly Gonzales, DJ Falcon nebo Todd Edwards.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Listolet - Lullaby (feat. Beata Bocek)

Alternativní formace Listolet vypustila první vlaštovku z připravovaného alba Malý kluk. Jedná se o skladbu Lullaby, v níž hostuje dlouhodobá spolupracovnice skupiny Beata Bocek, a vznikl k ní animovaný videoklip o dvou ztroskotaných vzduchoplavcích. Režisér a scenárista Tomáš Háček spolu s výtvarnicí Bárou Eisenhammerovou v něm kombinují několik různých filmařských technik - kreslené a ploškové animace i videa. Už první singl pak předznamenává, že ve dvanácti nových písních bude hrát důležitou roli trubka a že větší prostor dostanou také elektronické prvky.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Paramore - Still Into You

Hudba punk-rockerů Paramore je rozhodně méně barevná, než jejich poslední klip ke skladbě Still Into You. Žánrová odrhovačka je umístěna do domu, skrz nějž se kapela projíždí na BMX a tančí, což je to pravděpodobně to jediné, co po svých fanoušcích chce - aby nad nahrávkou nijak nehloubali a prostě si ji užívali. Očividně to funguje, klip za týden dosáhl na více než čtyři miliony zhlédnutí, nedávno vydaná čtvrtá řadová deska Paramore pak v britském prodejním žebříčku debutovala na prvním místě.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

James Blake - Overgrown

Na pozdně večerní procházce k moři Jamese Blakea provází několik étericky přízračných stvoření, alespoň ve videoklipu ke skladbě Overgrown, kde jsou jakousi vizuální extenzí smutku vizionářského písničkáře. Na stejnojmenné desce se totiž Blake zpovídá z nešťastného vztahu na dálku a snaží se vyrovnat s vlastním pocitem ztráty citlivou kombinací soulu a aktuální podoby alternativního r'n'b. Za klipem stojí mladý režisér Nabil Elderkin, mimo jiné autor většiny videí Franka Oceana, a jedná se už o třetí vizuální zpracování některé ze skladeb Blakovy pozitivně přijaté druhé desky.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

Azealia Banks - Yung Rapunxel

Dosavadní videoklipy vycházející rapovou hvězdu Azealii Banks představovaly především jako krásku, která se dokonalé estetizaci vysmívala maximálně jejím vyhrocením do extrému. V nejnovějším singlu Yung Rapunxel už z ní však je neurvalá samolibá suverénka, jež do agresivního grime-dancehallového riddimu tříští lahve šampaňského o helmy zásahové jednotky. Video od Jama Suttona je k tomu ještě prodchnuto iluminátskými symboly a jeho bizarní estetika jako by chtěla mladé raperce znovu vydobýt místo mezi internetovou generací, která v ní pomalu začínala vidět další dámu hudebního mainstreamu.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy