Nové klipy: Eminem a Kluci ze zvířecího útulku

Pavel Turek, tur
11. 4. 2009 10:40
Popkulturní drzosti i životní moudrost
Eminem
Eminem | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Hádej kdo! Chyběl jsem vám? Sonduje terén v prvních větách na svém novém singlu Eminem. A ta otázka je na místě. Aby dostál svojí přešlechtěné pověstí zlobivého dítěte, nahrnul do textu i videa asi největší počet popkulturních odkazů na současný svět celebrit.

Začne zvoláním „Jessico Simpson, zpívej refrén!" - a pak už se nevymotá z narážek na Sarah Palin, Jessicu Albu, Amy Winehouse, Jennifer Aniston, Britney Spears, Lindsay Lohan, Samanthu Ronson a Ellen DeGeneres, dokud ho neumlátí zadnice Kim Kardashian.

We Made You svým způsobem navazuje na uštěpačnost Stupid Girls od Pink; ale kde odbarvená zpěvačka sledovala záměr postrčit mladé holky k aktivitě, Eminem si jen posiluje svojí diskutabilní image.

Video natočil Joseph Khan, který s Eminem spolupracoval již na klipu Without Me, za nějž získal v roce 2002 cenu Grammy. We Made You předznamenává Eminemovo šesté album Relapse, jež by mělo vyjít v půli května.

 

 

Jejich desáté album se sice vstřícně jmenuje Yes, ale na návrh organizace PETA, aby se přejmenovali na Rescue Shelter Boys, reagovalo duo Pet Shop Boys jasným ne. PETA si samozřejmě počkala na vhodnou dobu, aby mohla upozornit, jak krutě se zachází se zvířaty ve zverimexech. 

Změna názvu na Kluky ze zvířecího útulku by podle organizace mohlo motivovat miliony fanoušků, aby poskytli domov nějakému opuštěnému mazlíčkovi.  A přestože Pet Shop Boys zůstanou u původního názvu, uvádějí, že se tak otevřelo téma, které „stojí za přemýšlení".

Klip k prvnímu singlu Love etc. natočil holandský kreslíř a tvůrce digitálních animací Han Hoogerbrugge.

 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

V textu ke skladbě On the Edge of a Clif dochází Mike Skinner - neboli The Streets - k životní moudrosti prostřednictvím rozhovoru se starým mužem. Jeho věty o vůli k přežití zachrání hlavního hrdinu před sebevraždou, což on později zase splatí jinému zoufalci, který stojí na okraji útesu. Jeden by plakal. 

„Naši předkové se dají vystopovat až k počátkům časů. Takřka tak dlouho zabere dát dohromady nahrávací studio," praví se v záhlaví videa k poslednímu singlu z alba Everything Is Borrowed, kde Mike Skinner obrůstá vousem mudrce.

 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Nový singl So Many Lemons vydává chicagské trio volcano!, které v úterý 14. dubna vystoupí v pražském klubu Chapeau Rouge. Kapela si vysloužila oblibu hlavně u bloggerů díky proměnlivé struktuře skladeb a technicky zdatné instrumentaci, které pomáhá i to, že bubeník Sam Scranton hraje kromě volcano! v jazzové kapele. 

O volcano!, kteří do Prahy přijíždějí již podruhé, se dá mluvit jako o Deerhoof s vážnější tváří, jak naznačil i server Pitchfork, když jejich zatím poslední album Paperwork ohodnotil velkorysou cifrou 7,9.

 

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy