Dvě nová alba Smashing Pumpkins? Kytary, kytary a kytary

Kultura Kultura
26. 3. 2014 17:49
Kultovní kapela Smashing Pumpkins začala nahrávat dvě alba: Monuments to an Elegy a Day for Night. Vyjdou v roce 2015.
Smashing Pumpkins.
Smashing Pumpkins. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Ke dvěma novým albům, které se kapela Smashing Pumpkins chystá vydat v roce 2015, říká její vůdce Billy Corgan, že budou obsahovat "kytary, kytary a zase kytary".

Smashing Pumpkins měli ve své tvorbě už daleko delší proluky, než je tříleté období od vydání zatím posledního alba Oceania. Právě na tomto albu se podle kritiky i mnoha fanoušků kapela opět postavila na nohy, a navázala tak na své nejslavnější období na konci minulého tisíciletí.

Podívejte se na záznam koncertu Smashing Pumpkins v Glastonbury 2013.
Podívejte se na záznam koncertu Smashing Pumpkins v Glastonbury 2013.

"S potěšením oznamujeme, že jsme právě podepsali novou nahrávací smlouvu s BMG," napsal Corgan na webu kapely. První album se bude jmenovat Monuments to an Elegy, druhé pak Day for Night. Obě desky bude produkovat Howard Willing, který je podepsaný i pod albem "dýní" Adore z roku 1998 a poté spolupracoval i s OK Go, Melissou Auf der Maur i Glenem Campbellem.

"Pokud by někoho zajímal zvuk našich nahrávek, myslím, že tam budou kytary, kytary a zase kytary," napsal Corgan. "Nahrávání právě začíná, máme spoustu materiálu. Předpokládám, že vydáme do konce roku první singl."

Podívejte se na VIP koncert Smashing Pumpkins.
Podívejte se na VIP koncert Smashing Pumpkins.

Fanouškům Smashing Pumpkins určitě nepřijdou dvě alba v jednom roce příliš, protože si dobře vzpomínají na chrlení Corganových sólových projektů i třeba na dvojalbum Mellon Collie and the Infinite Sadness (1995) a dvoudílný projekt Machina z roku 2000.

Corgana nepochybně stále baví i živé hraní, nedávno dokázal osm hodin jamovat na motivy knihy Hermanna Hesseho Siddhartha.

Jinou otázkou je komerční úspěch. Album Oceania mělo skvělé kritiky, ovšem jeho prodej byl nejnižší v historii kapely.

 

Právě se děje

Další zprávy