Nové album Khoiby: Bude to drama

tur
30. 10. 2007 10:00
Kapela křtí desku ve středu v klubu Roxy
Foto: Adam Holý

Praha - Kapela, jež si zahrává s odstíny nálad a poklidnou atmosférou, pokřtí ve středu v klubu Roxy druhé album. Mellow Drama bude ostře sledovanou událostí. Jejich debut Nice Traps je považován za jednu z těch výraznějších českých desek posledních let.

"Na rozdíl od Nice Traps je Mellow Drama v mnoha ohledech jiná," říká zpěvačka Khoiby Ema Brabcová, jejíž jemný hlas spolu s kytarou Filipa Míška tvoří základ pro étericky popové melodie naviklané elektronickými ruchy. 

"Odlišný byl i styl práce. Intenzivně jsme na ní dělali tři roky, cítili jsme větší zodpovědnost než u debutu. Posun to bude i z hlediska nálady, od naivity a lehkosti Nice Traps - tedy alespoň z mého pohledu - k intimnějšímu vyjádření. A také je víc elektronická."

Novinka Mellow Drama nemíří pouze na lokální trh, o její distribuci v zahraničí se postará stejně jako v případě Nice Traps německý label Mole Listening Pearls. Právě díky němu se už o Khoibě ví jak v Německu, tak v Rakousku, kde kapela v minulých týdnech také koncertovala coby host na turné IAMX.

"Hodně jsem se na ty koncerty těšila, publikum bylo vynikající, ale nemůžu říct, že bychom se s Chrisem Cornerem úplně kamarádili," charakterizuje Ema nedávnou zkušenost.

Foto: Adam Holý

"Příjemné bylo, že třeba ve Vídni, kde přišla tak tisícovka lidí, znali i nás. I ve Frankfurtu za námi přišel nějaký informovanec, že nás viděl předloni, když jsme hráli s Cure v Berlíně."

Kromě pražského koncertu Khoiba chystá několik dalších listopadových vystoupení v Čechách a na Slovensku. Ve výhledu jsou i další koncerty po Německu, kde je vydání Mellow Drama plánované na leden.

  • Více o koncertech čtěte ZDE

V případě Nice Traps, které label Mole vydal s ročním zpožděním oproti Česku, cílila propagace na tisk. Tentokrát je záměrem firmy dostat Khoibu i do německých rádií, případně televize.

Khoiba vznikla v roce 2002 coby společný projekt Emy Brabcové a Filipa Míška, kteří spolu hráli v kapelách Hummingbird a Roe-Deer. Debut Nice Traps, kterému předcházelo EP, vydali v roce 2004. Záhy po něm následovalo EP remixů skladby That Reason a v roce 2005 kromě dalšího EP It Is All Recorded začíná spolupráce s labelem Mole Listening Pearls.

Vloni kapela přišla s DVD, které shrnulo videoklipy, raritní záběry a záznam koncertu. Mimo to se jejich skladby objevily ve filmu Restart režiséra Julia Ševčíka, pro který Míšek složil původní hudbu.

 

Právě se děje

Další zprávy