Nova chystá Odpolední Televizní noviny

gra
28. 1. 2007 10:00
Praha - Od února se budou diváci stanice Nova moci dívat na Televizní noviny už odpoledne.
Foto: TV Nova

Odpolední Televizní noviny budou zaměřeny především na zprávy z regionů. "Nová relace je ojedinělý zpravodajský formát, v němž klademe velký akcent na zprávy z regionů, na drobné trestné činy i závažné kriminální případy a hlavně na zajímavosti," vysvětluje ředitel sekce redakce zpravodajství a publicistiky Martin Ondráček.

Relaci diváci uvidí každý všední den ve stejnou dobu a její stopáž bude 30 minut. Kromě domácího v ní uvidí i sportovní zpravodajství, dopravní informace a předpověď počasí.

Odpolední Televizní noviny budou informovat nejen o věcech, které se staly, ale i o těch, jež se právě dějí. "Znamená to, že informaci někdy v nové relaci rozehrajeme a uzavřeme až ve večerních Televizních novinách," doplňuje Ondráček.

Ten zároveň dodává, že se nabídnou zprávy, které se nebudou zaobírat velkou domácí nebo zahraniční politikou. "Pokusíme se udělat zprávy, na něž se lidé podívají hlavně proto, že v nich uvidí své problémy, věci, které se staly za jejich humny," dodává

Foto: TV Nova

Další novinkou je, že na projektu spolupracuje síť vlastních zpravodajů z celé republiky, kterou Nova vybudovala během pouhých tří měsíců.

"Armáda zpravodajů, která pro nás na území celé České republiky pracuje, má dnes asi padesát lidí, a jsme přesvědčeni, že jde o nejlepší novináře z daných oblastí," doplňuje tisková mluvčí  televize Nova Veronika Šmítková.

Odpolední Televizní noviny budou od vždy v 17 hodin moderovat stávající moderátoři hlavní zpravodajské relace.

Nova není tento rok první stanicí, která změnila koncept zpravodajství. Od nového roku Česká televize vysílá Události již od 19 hodin a trvají nyní celou hodinu.

 

 

Právě se děje

Další zprávy