Raperka Nicki Minaj oznámila konec kariéry, chce se věnovat rodině

Reuters Kultura Reuters, Kultura
6. 9. 2019 2:31
Raperka Nicki Minaj v noci na pátek překvapila své fanoušky oznámením, že opouští hudební průmysl a ukončuje kariéru, aby se mohla věnovat rodině.
Nicki Minaj zprávu sdělila svým 20 milionům fanoušků na Twitteru.
Nicki Minaj zprávu sdělila svým 20 milionům fanoušků na Twitteru. | Foto: ČTK/AP

Šestatřicetiletá hvězda americké pop-music, která se narodila na Trinidadu jako Onika Maraj a vyrůstala v New Yorku, zprávu sdělila svým 20 milionům fanoušků na Twitteru. Nicki Minaj dříve neřekla, že by byla těhotná nebo vdaná.

Foto: ČTK/AP

"Rozhodla jsem se odejít a věnovat se rodině. Vím, že jste teď šťastní," napsala a požádala fanoušky, aby její odkaz udržovali navěky. Není známo, zda tím Minaj myslí, že definitivně končí s pěveckou kariérou, nebo si jen chce od hudby na čas odpočinout.

Raperka v červnu oznámila, že se hodlá provdat za svého přítele Kennetha Pettyho, známého pod přezdívkou Zoo.

V srpnu si změnila své twitterové jméno na Mrs. Petty, neuvedla však, jestli už k sňatku došlo.

Autorka hitu Starships z roku 2012 na scénu vtrhla před 10 lety s albem Pink Friday, které následovala podobně hitová deska Pink Friday: Roman Reloaded.

Dnes je raperka známá také svými výřečnými komentáři, hádkami s dalšími interprety, barvitými parukami a různými alter egy - jedno se jmenovalo Roman Zolanski, druhé Harajuku Barbie.

Coby jedna z mála ženských raperek získala šest cen American Music Awards, pět MTV Video Music Awards a deset nominací na Grammy. Byla porotkyní pěvecké reality soutěže American Idol, roku 2016 ji časopis Time zařadil mezi stovku nejvlivnějších osobností světa.

Letos jako první raperka oficiálně prodala 100 milionů alb a singlů.

Foto: ČTK/AP

"Dělat globalizovaný pop pro hitparády, nebo upevňovat svoji pozici v panteonu ženského rapu? Z té otázky se stal leitmotiv všech desek Nicki Minaj. Promazala hyperkapitalistický stroj a chrlila jeden hit za druhým," napsal o ní vloni pro Aktuálně.cz kritik Jiří Špičák.

Podle něho se Minaj nerozhodla, kým se doopravdy chce stát, a "nikdy nevydala opravdový rapový statement".

"Hlasy i perspektivy střídá s každou písní: chvíli chrlí slova jako rodilá Newyorčanka, pak si osvojí skvělý londýnský akcent nebo zcela opustí rap a začne zpívat tak, že vedle ní blednou i popové hvězdy. To jí zajistilo poměrně výlučné postavení na současné scéně," napsal o jejím debutu Pink Friday v týdeníku Respekt kritik Pavel Turek.

Podle něj Nicki Minaj obdivovali teenageři, gay komunita i publikum komerčních rozhlasových stanic.

"Minaj dokáže mluvit za přistěhovalce, černé ženy i ženské raperky - ale také za ženy jako sebevědomé sexuální bytosti, které odmítají být podřízené mužské definici svůdnosti," dodal kritik.

 

Právě se děje

Další zprávy