Neplačte nadšením. J.Lo čeká česká premiéra

Kultura Kultura
26. 10. 2012 10:30
Jennifer Lopez se na turné poprvé zastaví v Praze
Foto: Profimédia

Praha - Magazín Forbes ji označil jako nevlivnější celebritu současnosti, zároveň patří k nejlépe vydělávajícím hudebnicím, přestože do boje o pomyslný titul královny popu nikdy vlastně nevstoupila. Jennifer Lopez dnes vydělává coby značka a hudba tvoří pouhou část jejích aktivit. Proto na první velké sólové turné došlo až nyní. Jmenuje se Dance Again World Tour a v jeho rámci zpěvačka vystoupí také v pátek 26. října v pražské O2 areně.

Ačkoliv muzika nikdy nepatřila na vrchol žebříčku priorit Lopezové, pojala první celosvětovou koncertní šňůru ve velkém stylu, alespoň dle dosavadních ohlasů.

„Možná to není úplně nejlepší zpěvačka a po spoustě jejích dnešních skladeb nezůstane ani pachuť, ale o víře ve vlastní schopnosti by mohla Lopezová něco naučit klidně i Madonnu. Křepčí po celém pódiu, s fanoušky si třese rukou a instruuje je, ať nadšením nepláčou. Je příjemná, vtipná a navzdory lesku show velmi opravdová," recenzuje v Guardianu londýnský koncert Caroline Sullivanová.

Jennier Lopez, Dance Again World Tour, Londýn
Jennier Lopez, Dance Again World Tour, Londýn | Foto: Samir Hussein/Redferns

Splátka dluhu fanouškům

Poslední řadová deska Love? se jedné z ikon světa showbyznysu příliš nepodařila. Podle kritiky nedokáže držet krok se současnou pop music a agregátor recenzí Metacritic jí vyčíslil podprůměrnou známku 46. Ani v prodejním žebříčku Billboard se neuchytila natrvalo, byť debutovala na čísle pět.

Aktuální turné však představuje doprovod nikoliv k ní, nýbrž k prvnímu best of výběru J.Lo pojmenovanému tematicky Dance Again... the Hits. S prvním sólovým turné to tak vypadá, že zpívající část hvězdné osobnosti chce co nejpatřičnějším způsobem, tedy kolekcí největší hitů, splatit svůj dosavadní dluh fanouškům.

České zastávce ovšem předcházelo kuriózní gesto spíše protestního charakteru. Neoprávněné přelepy na několika billboardech totiž ohlašovaly zrušený koncert J.Lo. „Jedná se o nepřátelský útok neznámého vtipálka," vysvětlil situaci za pořadatele Oldřich Babický.

American Music Awards - Jennifer Lopez
American Music Awards - Jennifer Lopez | Foto: Reuters

Jedna z nejúspěšnějších celebrit

Úspěšnou kariéru Jennifer Lynn Lopezová, jak zní její celé jméno, zahájila už v dětských letech, kdy se začala věnovat zpěvu a tanci. Do širšího povědomí se ale dostala až jako herečka, nejprve s rolí v dramatu Moje rodina z roku 1995. Opravdový průlom pak přišel o dva roky později s biografickým snímkem Selena o zpěvačce Seleně Quintillany Perezové zavražděné vlastním fanouškem.

Později ztvárnila hlavní ženské role ve filmech Zakázané ovoce, Svatby podle Mary nebo Krásná pokojská. Za účinkování ve snímku Policajtka inkasovala devět milionů dolarů, čímž se stala nejlépe placenou latinskoamerickou herečkou.

Dále začala propůjčovat jméno různým značkám a stala se jednou z vůbec nejvýdělečnějších celebrit dneška. Aktuálně je třeba jednou z porotkyň v talentové soutěži American Idol, u nás známé v domácí franšíze Česko Slovenská SuperStar.

Pěveckou dráhu zahájila s albem On the 6, které vyšlo v roce 1999, sklidilo obrovský úspěch a stalo se několikanásobně platinovým. V roce 2001, při vyhlašování cen MTV Europe Music Awards, obdržela titul nejlepší zpěvačka.

Ve stejném roce se také stala první osobou, která obsadila americká prodejní čísla jedna s filmem a hudbou naráz. Stalo se tak s nahrávkou pojmenovanou prostě J.Lo a romantickou komedií Svatby podle Mary.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy