Není čas zemřít. Billie Eilish zveřejnila píseň k nové bondovce

ČTK Kultura ČTK, AFP, Kultura
14. 2. 2020 9:32
Americká zpěvačka Billie Eilish, která je jednou z největších hvězd současné populární hudby, zveřejnila píseň k novému filmu o agentu Jamesi Bondovi. Jmenuje se stejně jako snímek, Není čas zemřít (No Time to Die).
Titulní song Billie Eilish k filmu No Time to Die. | Video: Darkroom/Interscope

Za osm hodin od zveřejnění song na YouTube nasbíral přes tři miliony zhlédnutí, všímá si agentura AFP.

Billie Eilish, celým jménem Billie Eilish Pirate Baird O'Connellová, je nejmladší interpretkou titulní písně k bondovské sáze. Složila ji se svým bratrem Finneasem O'Connellem, naživo ji poprvé zazpívá nadcházející úterý na udílení cen Brit Awards v Londýně.

Hudební novinář britského Guardianu Alexis Petridis si všímá, že Eilish do písně zařadila odkaz na úvod bondovky Diamanty jsou věčné, citaci z klasického bondovského tématu i kytarovou pasáž odkazující na tu, která agenta 007 doprovází odnepaměti. "Přesto Eilish do písně otiskla svou identitu," hodnotí Petridis.

Také vyzdvihuje, že Billie Eilish se rozhodla pro svůj typický tlumený, tišší zpěv, což představuje rozdíl oproti nejznámějším bondovským skladbám, od dob Shirley Bassey zpívaným různými divami.

"S bráchou jsme si písně k bondovkám jednu dobu fakt vymýšleli. Ale nikdy nás nenapadlo, že si u nás někdy nějakou objednají," popsala zpěvačka tento týden v podcastu, který na Apple Music vede moderátor Zane Lowe.

S bratrem prý dostali k nahlédnutí kus scénáře s úvodní scénou. "Pak jsme se do toho pustili a během tří dnů v Texasu jsme to měli napsané," líčí Billie Eilish, která na finální podobě kompozice spolupracovala s orchestrem a skladatelem Hansem Zimmerem.

V nadcházejícím pětadvacátém filmu o Jamesi Bondovi, který kina uvedou v dubnu, hlavní roli opět ztvární britský herec Daniel Craig. Jeho úhlavního nepřítele si ve snímku režiséra Caryho Jojiho Fukunagy zahraje Rami Malek, držitel Oscara za roli Freddieho Mercuryho ve filmu Bohemian Rhapsody.

Písně k bondovkám poslední dobou zpívali Tina Turnerová, Madonna, Alicia Keys s Jackem Whitem, Adele nebo Sam Smith.

Teprve osmnáctiletá zpěvačka a skladatelka Billie Eilish koncem ledna ovládla udílení amerických hudebních cen Grammy. Zvítězila ve všech čtyřech hlavních kategoriích, takže si odnesla cenu za nejlepší album roku, píseň, nahrávku i objev roku. Kromě toho uspěla také ve vedlejší kategorii Nejlepší popové vokální album.

V průběhu ceremoniálu rovněž vystoupila, před kamerami zazpívala coververzi Yesterday od Paula McCartneyho. "Byla jsem nemocná. Nepovedlo se to," řekla tento týden v podcastu na Apple Music.

Vždy jsem milovala být středem pozornosti a dělat divné věci, řekla DVTV americká zpěvačka Billie Eilish, která získala hned čtyři gramofonky. | Video: Emma Smetana
 

Právě se děje

Další zprávy