Nenapadlo by mě, že to skončí takhle. Ozzy Osbourne ruší turné i pražský koncert

ČTK Reuters Kultura ČTK, Reuters, AP, Kultura
1. 2. 2023 14:07
Ze zdravotních důvodů zrušil slavný britský rocker Ozzy Osbourne evropské turné, jehož součástí měl být i dlouho plánovaný a opakovaně odkládaný koncert v pražské O2 areně. Čtyřiasedmdesátiletý někdejší zpěvák kapely Black Sabbath, který absolvoval několik operací a trpí "lehkou formou" Parkinsonovy nemoci, sdělil, že by další vystoupení fyzicky nezvládl.
Ozzy Osbourne na archivním snímku z koncertu v Praze, 2012.
Ozzy Osbourne na archivním snímku z koncertu v Praze, 2012. | Foto: René Volfík

"Je to asi jedna z nejtěžších věcí, jaké jsem kdy musel sdělit fanouškům," napsal na Twitteru několikanásobný držitel ceny Grammy a člen Rockové síně slávy. Řekl, že hlas má v pořádku, fyzicky se ale po třech operacích a navzdory fyzické terapii cítí příliš slabý. "Jak možná všichni víte, před čtyřmi lety jsem měl vážnou nehodu, při které jsem si poranil páteř," připomíná Ozzy Osbourne.

Od té doby se toužil vrátit na pódia. Není toho ale schopen kvůli náročnému cestování a neví, zda ještě v budoucnu na turné vyrazí. "Nikdy by mě nenapadlo, že můj koncertní život skončí takhle. Můj tým v současné době přichází s nápady, jak bych mohl být schopen vystupovat, aniž bych musel cestovat z města do města a ze země do země," doplňuje.

Bývalý frontman rockové skupiny Black Sabbath, který začátkem tisíciletí odstartoval druhou kariéru jako hvězda televizní reality show, odložil plánované koncerty již několikrát. Nejprve tak učinil ze zdravotních důvodů, naposledy kvůli pandemii koronaviru.

V pražské O2 areně se měl s hosty Judas Priest představit 29. února 2020, posléze 13. listopadu 2020 a nakonec 28. ledna 2022, naposledy byla akce přesunuta na 19. května letošního roku. Turné nazvané No More Tours 2 nyní zpěvák zrušil úplně. Agentura Live Nation, která akci pořádá, ve středu odpoledne zveřejnila, jak bude vracet vstupné.

Osbourne vloni na podzim vydal třinácté studiové album nazvané Patient Number 9, které je momentálně nominované na Grammy. Titulní skladba, ve které účinkuje nedávno zesnulý kytarista Jeff Beck, také může získat sošku pro nejlepší rockovou píseň. "Ta nominace mě dostala. Kdybych za to album vyhrál cokoliv, budu bez sebe štěstím," komentoval to zpěvák pro časopis Billboard.

Ozzy Osbourne své středeční oznámení doprovodil poděkováním rodině, kapele, týmu, fanouškům i "dlouholetým přátelům" ze sestavy Judas Priest. "Za vaše nekonečné odhodlání, loajalitu a podporu a za to, že jste mi dali život, o jakém se mi nikdy nemohlo ani snít," dodal.

Do Česka naposledy přijel roku 2018. Zazpíval na letišti v Letňanech, kam dorazilo zhruba 35 tisíc diváků. "Jako obvykle si liboval v póze šílence. Obojí v lehce groteskní nadsázce, s velkou energií a nostalgickým pocitem neopakovatelnosti," napsalo tehdy Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy