Neil Young vydá v říjnu další desku s Crazy Horse

Kultura Kultura
30. 8. 2012 9:37
Další nahrávkou bude dvojdisk Psychedelic Pill.

Praha - Kanadská písničkářská chlouba Neil Young se letos po dlouhých osmi letech dal dohromady se svou doprovodnou skupinou Crazy Horse, aby vydali album vlastních verzí amerických lidovek nazvané Americana. Jejich spolupráce pro rok 2012 tím nicméně neskončila a v říjnu se v hudebních obchodech objeví dvojdisk Psychedelic Pill, jenž vznikl právě v návaznosti na červnovou desku.

„Jsme to prostě my, jak jamujeme a bavíme se," řekl o nahrávce kytarista Frank "Poncho" Sampedro časopisu Rolling Stone. „Neil přišel do studia s jedním songem. Jednou jsme si ho zahráli a další věc co si pamatuju je, že nahráváme," dodal k nové skladbě Walk Like A Giant.

Když se pak kapela v srpnu vydala na turné, ze stále čerstvě vydané nahrávky Americana zněla pouze píseň Jesus Chariot. Zbytek už tvořily nové věci.

„Prostě nám tam neseděly," komentoval absenci očekávaných skladeb Sampedro. „Zní opravdu dobře, když je hrajeme společně, ale v jednom setu to prostě není ono," dodal. 

Americké turné má nyní menší pauzu a pokračovat bude od konce září až do prosince. Evropskou propagaci své aktuální tvorby nicméně Young zatím nechystá. Materiál z Pillated Pill tak bude dostupný alespoň ve formě dvojdisku, balení tří vinylů, digitální podobě nebo na disku BluRay, kde každou skladbo doprovodí tematické video.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy