Napůl motýl, napůl motorkářka. Rosalía je hudební hvězdou roku 2022

Kultura AFP, Kultura
19. 12. 2022 15:47
Začínala s tradičním žánrem flamenco, dnes stoupá na vrchol světové pop-music. Za největší hudební hvězdu pomalu končícího roku agentura AFP i časopis Rolling Stone nezávisle na sobě označují katalánskou zpěvačku a tanečnici Rosalíu, která tuto neděli završila světové turné. Krátce poté, co oslavila třicetiny, jím stvrdila proměnu v globální celebritu.
Rosalíin duet TKN s raperem Travisem Scottem má jen na YouTube 218 milionů přehrání. | Video: Columbia Records

Spolupráce

Podle agentury AFP právě výbušný střet starého hudebního světa s novým přispěl k tomu, že Rosalía začala získávat fanoušky také mezi celebritami - dnes se k ní hlásí raperka Cardi B nebo zpěvačka Lorde, která naživo uvedla coververzi Rosalíiny explicitní balady o požitku z dobrého sexu nazvané Hentai.

Obdiv ke katalánské hvězdě vyslovily také osobnosti nezávislého rocku jako Michael Stipe či David Byrne.

Rosalía svého rostoucího renomé začala využívat a se španělsky zpívanou hudbou prorazila do mainstreamu. Poslední roky spolupracovala s některými z největších reggaetonových a hiphopových hvězd, od portorického zpěváka Ozuny přes kolumbijského J Balvina po kanadského The Weeknda. Například její duet TKN s americkým raperem Travisem Scottem má na YouTube už 218 milionů přehrání.

 

Právě se děje

Další zprávy