Na turné nejvíc vydělali Madonna, Springsteen a Waters

Kultura Kultura
18. 12. 2012 19:33
Koncertní šňůra MDNA World Tour vytáhla Madonnu k vrcholu
Madonna při vystoupení během koncertu MDNA World Tour.
Madonna při vystoupení během koncertu MDNA World Tour. | Foto: Reuters

Londýn - Pokud platí, že z koncertů jdou hudebníkům největší příjmy, měla popová hudební ikona Madonna jednoznačně nejlepší rok. Její koncertní šňůra MDNA World Tour jí zajistila první příčku ve výročním žebříčku portálu a časopisu Billboard. Žádnému jinému muzikantovi se nepodařilo vydělat na koncertech vyšší sumu.

V případě Madonny hovoříme o částce 228 milionů dolarů. Takový úspěch ji může v příštím roce katapultovat ke špičce hudebního světa s nejvyššími příjmy. Celkově její koncerty ve sledovaném období navštívilo přes 1,6 milionů fanoušků, své vystoupení předvedla v 65 městech. Všechny se přitom podařilo vyprodat.

Madonna se neobejde bez kontroverzí

Koncerty doprovázejí uvedení její nejnovější desky MDNA. Současně si s nimi na některých místech zadělala na problémy. Srpnová podpora homosexuálů v Petrohradu se proměnila v žalobu za duševní újmu, ve Francii se pak proti ní postavila nacionalistická strana Národní fronta za spojování jejich šéfky s nacistickými symboly.

  

Celkový výtěžek z koncertů bude nakonec ještě větší, protože se do něj nezapočítávají vystoupení v rámci poslední štace v prosinci. Během ní projela několik měst Jižní Ameriky. Zatím poslední plánovaná show proběhne tuto sobotu v Córdobě v Argentině.

Nejvíc diváků přišlo na Springsteena

Foto: Reuters

Na druhé pozici se v žebříčku Billboardu umístil Bruce Springsteen s The E Street Band. Jejich koncerty vydělaly jen těsně pod dvou set milionovou hranici - přesně 199,4 milionů. Zato účast byla ještě vyšší - přes dva miliony. Třetí místo patří Rogeru Watersovi a jeho účasti na The Wall Live, z níž vyplynuly tržby 186,5 milionů.

Na dalších příčkách příznačně ožil Michael Jackson zásluhou moderní cirkusové skupiny Cirque Du Soleil, následuje Coldplay a Lady Gaga. Tito interpreti ještě svými koncerty překonali sto milionovou linii. Na zbývajících místech pětadvacítky figurují jména jako Barbra Streisandová, Red Hot Chili Peppers, Elton John či Justin Bieber.

Českou republiku naposledy potěšila Madonna svým vystoupením při svém předcházejícím turné Sticky & Sweet v roce 2009. Letos se Česku vyhnula, nejblíže koncertovala ve Vídni či Berlíně.

Youtube video
Youtube video | Video: youtube.com

 

Právě se děje

Další zprávy